campanya de sensibilització

Un miler de voluntaris advertiran de nit els joves sobre el coronavirus

Voluntaris i treballadors pretenen arribar a 95.000 persones recorrent 38 municipis catalans, sobretot costaners

discoteca

Aquest divendres la Creu Roja, per encàrrec del Departament de Presidència de la Generalitat, ha posat en marxa una campanya de sensibilització dirigida als joves per disminuir el risc de contagi, especialment en les trobades d’oci nocturn formals i informals durant l’estiu.

El dispositiu, informa Efe, compta amb un miler de persones, entre voluntaris i treballadors, que recorreran cada dia des de les 8 de la tarda fins a la matinada les zones de més afluència de 38 municipis catalans, sobretot els costaners, on hi ha més concentració de joves i adolescents.

106 equips desplegats

Amb 106 equips desplegats als 38 municipis, l’objectiu és arribar a sensibilitzar més de 95.000 joves sobre les mesures de prevenció i protecció contra el coronavirus. La iniciativa pretén reduir el risc de contagi entre els joves després que s’hagi percebut una certa relaxació de les mesures per prevenir la Covid-19 durant l’estiu entre aquest col·lectiu.

 Els informadors detectaran in situ conductes de risc, procuraran corregir-les mitjançant dinàmiques participatives i a través de material informatiu i distribuiran 50.000 mascaretes protectores.

Sensibilització a les xarxes socials

Paral·lelament a les accions de carrer, també es portarà a terme una acció de sensibilització a les xarxes socials a fi d’amplificar la difusió de la campanya a través de missatges informatius amb consells de prevenció.

Amb l’etiqueta #COVIDSPOILER l’acció apareixerà a xarxes socials com Instagram, Tik Tok, Spotify, Twitter o Youtube revelant les conseqüències de no prendre mesures per frenar la propagació del virus, mitjançant situacions inspirades en fets reals i protagonitzades per joves.

Alertar a peu de carrer

Aquesta acció se suma a la impulsada per la conselleria de Salut i la de Treball, Afers Socials i Famílies, també amb la Creu Roja, per alertar a peu de carrer veïns i ciutadans en general del greu impacte que té la Covid-19 en la salut de les persones.