XÀFECS A LA VISTA

Alerta per pluges en les pròximes hores al Maresme

Es preveuen precipitacions d'intensitat elevada de matinada al litoral i prelitoral de Barcelona

La calor, sufocant en els últims dies, remet, però el termòmetre pujarà de nou a mitja setmana

26820884 59

La Generalitat ha activat en fase d’alerta el pla Inuncat en vista de la previsió que durant la pròxima matinada es registrin pluges intenses al litoral i el prelitoral de Barcelona, especialment al Maresme.

Protecció Civil aconsella als veïns d’aquesta comarca que no aparquin els cotxes a rieres o altres zones inundables, informa Efe. Les pluges s’esperen entre mitjanit i les sis del matí. Es dona el cas que aquest dissabte es va desactivar l’alerta per altes temperatures i es va donar per finalitzada l’onada de calor que ha afectat a Catalunya en els últims dies. 

No obstant, el respir que dona la calor aparentment serà passatger. Aquest diumenge encara està activada l’alerta per calor a prop de 20 províncies de set comunitats autònomes. La setmana començarà amb temperatures en descens gairebé generalitzat, amb els xàfecs i tempestes citats a Catalunya, i precipitacions més febles i disperses al nord de Galícia i el Cantàbric, i de forma aïllada a l’entorn del País Valencià. 

Pujada dels termòmetres

Dimecres i dijous, les temperatures patiran un augment generalitzat, amb temps estable i sense precipitacions a gran part del país i amb poca probabilitat de precipitacions i tempestes, en general febles i aïllades, en alguna zona de Catalunya, Ibérica oriental, altres punts del País Valencià, les serres del sud-est, la serralada Cantàbrica i les illes Canàries més muntanyoses. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) preveu que a partir de divendres les temperatures arribin de nou a valors elevats per a l’època de l’any.