«Gran preocupació»

Alemanya desaconsella també viatjar a Catalunya

El govern germànic demana a més als seus ciutadans que evitin desplaçaments «no essencials» i turístics a Aragó i Navarra

El president de l'Institut Robert Koch adverteix que cal «atenir-se a les regles» per evitar noves onades de coronavirus

20200728 506113 alemaniarestriccione 1 31 / periodico

El govern alemany va desaconsellar aquest dimarts els viatges «no essencials» i turístics a les regions espanyoles d’Aragó, Catalunya i Navarra arran del «nombre elevat d’infeccions» de coronavirus i se suma a països com el Regne Unit i Holanda, informa Afp.

Si «el nombre de contagis va baixar de manera substancial» a Espanya, «hi ha actualment nous focus regionals d’infeccions» en aquestes tres regions, explica el ministeri de Relacions Exteriors en una nota publicada al seu portal d’internet.

D’altra banda, l’evolució de la pandèmia segons les dades més recents a Alemanya és motiu de «gran preocupació», va dir aquest dimarts el president de l’Institut Robert Koch, Lothar Wieler, que va informar dels casos registrats al país, on han mort 9.122 persones, informa Efe.

«L’evolució ens causa a mi i a tots a l’Institut Robert Koch gran preocupació», va dir el responsable de l’institut epidemiològic de referència al país, qui va constatar els èxits d’Alemanya en el control de la pandèmia però va advertir que cal «atenir-se a les regles». 

Les declaracions de Wieler es coneixen després que dilluns el ministre de Sanitat, Jens Spahn, anunciés que s’imposarà l’obligació de sotmetre’s a tests del coronavirus les persones que entrin al país procedents de països de risc. 

La pandèmia del nou coronavirus ha deixat en les últimes 24 hores a Alemanya 633 nous casos i sis morts, davant els 340 contagis i cap mort del dia anterior, el que eleva el total a més de 206.000 persones contagiades i més de 9.100 víctimes mortals, segons ha informat aquest dimarts l’Institut Robert Koch (RKI), l’agència governamental encarregada del control de malalties infeccioses.

El RKI ha detallat que amb els 633 nous casos i els sis morts, després de dos dies seguits en què no hi havia morts per coronavirus, el balanç ascendeix a 206.242 persones contagiades i 9.122 víctimes mortals.

Quant a les recuperacions, prop de 190.800 persones han aconseguit superar la Covid-19, la malaltia respiratòria provocada pel coronavirus, incloses 400 que han rebut l’alta en les últimes 24 hores.

Baviera continua sent l’estat alemany més afectat per la pandèmia, 50.589 persones contagiades i 2.619 de morts, seguit per Renània del Nord Westfàlia, amb 47.740 casos i 1.730 defuncions, i per Baden Wurtemberg, amb 36.917 pacients i 1.841 morts. Berlín comptabilitza 9.020 de contagiats i 223 víctimes mortals, informa Europa Press.

El principal brot en aquests moments es troba a la localitat de Mamming, a l’estat de Baviera, al sud d’Alemanya, on 174 jornalers han donat positiu a la prova del coronavirus durant la jornada de dissabte.

En resposta, les autoritats bavareses han posat en quarantena gairebé 500 persones, que estan sota control perquè no abandonin les instal·lacions de l’explotació agrària.