NOVES MESURES

Coronavirus: Mascaretes obligatòries al País Valencià

La Generalitat decreta el tancament del lleure nocturn a Gandia després d'un brot de Covid-19

zentauroepp53610332 soc valencia200718133509 / A Miguel Lorenzo

La Generalitat ha establert l’ús obligatori de mascaretes a la Comunitat Valenciana per a majors de sis anys (excepte persones amb problemes respiratoris) en tots els espais i tot i que es pugui mantenir la distància de metre i mig de seguretat, segons acaba d’anunciar la consellera Ana Barceló. L’única excepció seran platges, piscines i espais naturals.

Fa dies, el president Ximo Puig no es va mostrar partidari d’imposar l’obligació, però en els últims dies el Consell ha anat variant la seva actitud fins a unir-se al corrent majoritari a les autonomies. Segons ha explicat la consellera, ja hi ha més de 20 brots en la comunitat i el creixement de contagis s’ha produït per les reunions familiars i pel lleure nocturn, especialment a municipis turístics. De fet s’ha multiplicat per quatre el nombre de contagis d’entre 20 i 40 anys.

Tancament del lleure nocturn a Gandia

Barceló també ha decretat el tancament del lleure nocturn a Gandia després de certificar un brot que ja afecta 49 persones. La mesura es farà efectiva en les pròximes hores. Barceló ha agraït la col·laboració l’ajuntament i de l’alcaldessa de la ciutat, Diana Morant.

Temes:

Coronavirus