Un altre pas enrere

Euskadi limita les sortides a residències i tanca centres de dia i colònies

La mesura s'ha pres a fi de frenar l'augment de contagis

zentauroepp54015026 ordizia200707131553 / Javier Etxezarreta

Una altra comunitat que fa marxa va enrere per l’augment de casos de coronavirus. El departament de Salut del Govern basc ha decidit restringir les sortides i les visites als avis en les residències, així com tancar els centres de dia per a dependents i les colònies per a nens i joves a tot Euskadi.

La mesura s’ha pres a fi de frenar l’augment de contagis, que en les últimes hores han sumat un total de 115 nous infectats per la Covid-19. 

La consellera de Salut del Govern Basc, Nekane Murga, ha fet aquest anunci i informat de les últimes dades d’evolució de la pandèmia de coronavirus al País Basc en una compareixença davant els mitjans informatius que ha fet aquest migdia a la seu de l’executiu autonòmic a Sant Sebastià, segons recull Efe. 

Segons ha precisat, ahir, divendres, Osakidetza va fer 4.997 proves PCR en què va detectar 115 nous casos positius, dels quals 9 s’han localitzat a Araba, 43 a Biscaia i 63 a Guipúscoa, territori aquest últim on els principals focus se situen en els municipis de Tolosa, Getaria, Zarautz i Eibar, mentre que es donen per tancats o controlats els d’Orio i Oridizia.