SENTÈNCIA A GRANOLLERS

Dos anys de presó per a un mosso per punxar rodes a l'AP-7

L'agent va fabricar una planxa amb artefactes punxeguts i la va col·locar a la calçada

A l'imputat se li ha rebaixat la pena a l'haver confessat els fets que se li atribueixen

19037847 59

Un jutge de Granollers ha condemnat en una sentència ‘in voce’ a dos anys de presó, una multa i al pagament d’una indemnització Joan S. S. un mosso d’esquadra fora de servei que el desembre del 2017 va col·locar una planxa fabricada per ell amb dos artefactes punxeguts a l’AP-7, fet que va provocar que diversos vehicles, sobretot camions, patissin punxades a les rodes. Se li atribueixen els delictes de danys contra la seguretat del trànsit i suplantació d’identitat.

La sentència ha sigut dictada després de l’acord aconseguit per la fiscalia, les diverses acusacions particulars, una de les quals, representada per l’advocat Javier Benito, del despatx Vosseler, i la defensa de l’imputat. Aquest pacte ha permès que a l’agent se li apliquin els atenuants de confessió tardana (ha reconegut els fets) i dilacions indegudes. D’aquesta manera, se li ha rebaixat la pena inicial que se li reclamava. El fiscal li demanava fins a sis anys de presó. A més, el togat ha suspès l’execució de la condemna, per això el mosso no haurà d’ingressar en un centre penitenciari.

Joan S. S. va confeccionar un carnet de conduir fals afegint a la seva fotografia un original a nom d’una altra persona. El 22 de novembre del 2017 va arribar a presentar aquest document per acreditar la seva identitat per comprar un vehicle Peugeot i per concertar l’assegurança. Dies després, l’1 de desembre del 2017 a la matinada, l’imputat es va dirigir amb aquest cotxe als voltants de l’AP-7, en un punt entre Montornès del Vallès i Sant Cugat del Vallès.

Va tallar la tanca amb unes tenalles

En aquest lloc, Joan S. S., que estava de baixa per depressió, segons la defensa, va estacionar el cotxe i va tallar la tanca perimetral que envolta la via amb unes tenalles. A l’accedir a l’autopista, va col·locar en diverses ocasions al carril dret la planxa amb dos artefactes punxeguts, cosa que va provocar que diversos vehicles patissin punxades a les rodes.

La fiscalia precisava en el seu escrit d’acusació que l’imputat va actuar amb ànim d’atemptar contra el patrimoni aliè i malgrat saber que alterava la seguretat del trànsit, fent la via molt insegura i perillosa i generant un risc per a la circulació. Dies després, el 5 de desembre, també de matinada, Joan S. S. va tornar a actuar en el quilòmetre 122,3 de l’AP-7 (Cardedeu) en direcció València.