Sinistre a Lleida

Moren els dos ocupants d'un helicòpter a l'estavellar-se a l'Alt Urgell

La víctimes eren treballadors que es trobaven a la zona fent tasques de manteniment de línies elèctriques

zentauroepp54015856 06 07 2020 accidente helic ptero alt urgell en qu han muert200706154848

Un helicòpter s’ha estavellat aquest migdia a  la Vansa i Fórnols, a l’Alt Urgell, i els seus dos ocupants han mort. Segons les primeres informacions, a les 12.00 hores un testimoni ha alertat al telèfon d’emergències 112 que havia vist estavellar-se un helicòpter i que es trobava en flames.

 

Els cossos d’emergències han confirmat la mort dels dos ocupants de la nau, que es trobaven a la zona fent tasques de manteniment de línies elèctriques.

Fins al lloc dels fets s’han desplaçat un helicòpter medicalitzat i una unitat terrestre del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM); i tres mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat (1 helicòpter bombarder i 2 helicòpters de rescat del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) de les bases de la Seu d’Urgell i Cerdanyola). Un dels helicòpters no ha arribat a la destinació, ja que la seva participació no s’ha considerat necessària.

Els efectius dels GRAE, que han sigut els primers a arribar al lloc de l’accident, han confirmat el sinistre. A més, han actuat amb extintors sobre les restes de l’accident per evitar que l’incendi causat per la caiguda de l’aeronau afectés la massa forestal.