a Guipúscoa

Euskadi investiga un possible brot de coronavirus en una zona de bars d'Ordizia

Detectats set nous casos d'encomanats, a l'espera de conèixer si s'ha produït una transmissió comunitària

Es tracta de treballadors de locals d'hostaleria del carrer d'Etxezarreta i d'alguns clients

segea53694385 terrazas de bar durante el primer d a de inicio de la fase 3200610152729 / Maria Jose Lopez

El Departament basc de Salut ha detectat de moment set casos positius de Covid-19 relacionats amb el focus d’Ordizia (Guipúscoa) i espera confirmar aquesta tarda si hi ha hagut transmissió comunitària. 

La consellera de Salut, Nekane Murga, que està avui a Ordizia, on s’han instal·lat envelats per realitzar proves PCR a totes les persones que hagin passat pels locals d’hostaleria del carrer d’Etxezarreta des del 27 de juny, ha confirmat que durant aquest cap de setmana s’han detectat aquests set positius i s’han realitzat proves a tots els seus contactes estrets. 

Es tracta de treballadors de locals d’hostaleria del carrer d’Etxezarreta i d’alguns clients, segons ha precisat Murga en declaracions als mitjans de comunicació. 

El departament va alertar a última hora d’ahir de la possibilitat que s’hagi produït transmissió comunitària de la Covid-19 a l’esmentat carrer d’Ordizia, per la qual cosa va fer una crida a totes les persones que hagin consumit en algun dels seus locals en l’última setmana a anar al centre de salut d’aquesta localitat perquè se’ls practiqui la prova de detecció del coronavirus. 

Murga ha indicat que, de mitjana, s’identifiquen entre 18 i 20 contactes per cada persona positiva, a qui se’ls practica una PCR i se’ls posa en aïllament almenys fins que se sotmeten a una segona prova. 

En concret, ha indicat que es consideren «contactes estrets» les persones amb les quals una persona encomanada ha estat «sense mascareta, a menys de dos metres, i durant un període major d’una hora». 

Murga, que ha previst que durant la jornada d’avui es practiquin entre 500 i 700 proves, ha explicat que altres centres de salut també estan col·laborant en aquest dispositiu i que les persones de fora d’Ordizia que hagin passat pel carrer d’Etxezarreta des del 27 de juny han de fer-se les proves als ambulatoris que els corresponguin.