temperatures en augment

Alerta per calamarsa i tornados a Girona

Protecció Civil ha llançat aquest avís de «temps violent» arran de la predicció per aquesta tarda del servei Meteocat

lluvia / JORDI COTRINA

Protecció Civil ha alertat aquesta tarda de la possibilitat que, en les pròximes dues hores (fins a les 20 hores d’aquest dissabte, aproximadament), es registrin tempestes amb calamarsa, fort vents i fins i tot tornados a les comarques gironines d’Osona, la Garrotxa, la Selva i el Gironès.

Protecció Civil ha fet aquest avís de «temps violent» arran de la predicció per aquesta tarda del servei Meteocat, que creu que en aquestes comarques es poden produir tempestes amb pedra de més de dos centímetres, ratxes de vent superior als 90 quilòmetres per hora i tornados.

Meteocat informa a les xarxes socials que la tempesta s’ha originat entre les comarques d’Osona i la Garrotxa i es mou en direcció al sud-est. La tempesta descarrega calamarsa, en aquests moments, entre el Ripollès, Osona i la Selva.

Barcelona, amb possibilitat de tempesta

Barcelona està en risc per pluges i tempestes, en una jornada en què les màximes superaran els 30ºC al sud del país, segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). El Meteocat precisa que a la capital catalana les precipitacions es poden donar cap a les 21 hores.