TREBALLADORS SENSE SOSTRE

Hostals de pobles de Lleida, Tarragona i Osca ofereixen a Keita Baldé places per a temporers

L'activista Nogay Ndiaye demana als mitjans que no identifiquin l'edifici que ha llogat l'ex del planter del Barça perquè alguns veïns «ja s'han començat a queixar».

temporero-lleida

Hostals de municipis de LleidaTarragona i la Franja (Osca) han ofert places per a temporers després de la negativa de la majoria dels hotels i hostals de la ciutat de Lleida a facilitar-los allotjament, segons ha assegurat aquest dimarts l’activista Nogay Ndiaye, que col·labora amb el futbolista del Mònaco Keita Baldé en la recerca d’allotjament per a aquestes persones.

«Les úniques ofertes que m’han arribat són d’hostals de pobles de la Franja (Osca), de Tarragona, de les Borges Blanques i alguns altres pobles de Lleida però de cap hotel de Lleida», ha manifestat Nogay Ndiaye, que ha precisat que l’objectiu és trobar places d’allotjament a Lleida ciutat que se sumin a les 60 que té l’edifici de tres plantes que ja ha llogat al barri de la Mariola.

L’activista ha precisat que l’edifici del barri de la Mariola té capacitat per a 60 persones (no 90 com per error va dir Keita Baldé en directe dilluns a Instagram) i ha demanat que els mitjans no identifiquin l’edifici perquè alguns veïns «ja s’han començat a queixar».

Segons Nogay Ndiaye, tot i que l’oferta era d’un lloguer de quatre mesos, els propietaris de l’edifici han posat com a requisit un cinquè mes que l’ex del planter del Barça pagarà.

200 temporers

Nogay Ndiaye va fer públic el dissabte que el jugador del Mònaco s’havia ofert a pagar l’allotjament de 200 temporers que s’han traslladat a Lleida a buscar feina a la campanya de la fruita i dormen al carrer i que ella havia traslladat l’oferta a hotels, hostals i immobiliàries de la ciutat que, o bé no havien respost, o ho havien fet amb negatives.

Aquest dimarts ha apuntat que els qui des de la Federació d’Hostaleria de Lleida asseguren que no hi ha racisme haurien de respondre per què a ella no li plouen les ofertes i ha avançat que a través de SOS Racisme presentarà denúncies contra alguns dels 13 hotels i hostals de la ciutat als quals els ha fet la proposta d’allotjar temporers durant quatre mesos pagant per endavant i s’hi han negat.

«He de valorar-ho amb els advocats, no tots els hotels i hostals són denunciables, perquè no tots han contestat el mateix», ha conclòs l’activista.