les fases del desconfinament

Desescalada ajornada a les Botigues de Sitges

Els bars i restaurants de Port Ginesta ho tenien tot a punt per obrir les terrasses: «Ens haurem d'emportar el menjar a casa»

Els restauradors descobreixen a última hora que el seu municipi, malgrat pertànyer al Garraf, és dins l'àrea sanitària del Baix Llobregat

zentauroepp53447285 port ginest vegansn roses200517194128 / Pau Marti Moreno

»¡¡Dilluns obrim la terrassa!!», indicaven aquest diumenge diversos cartells enganxats als finestrals del restaurant Vegans & Roses a Port Ginesta, de les Botigues de Sitges (Garraf). Uns pamflets que la seva propietària ha hagut de despenjar al final del dia. El nucli urbà pertany al municipi de Sitges i a la comarca del Garraf, que aquest dilluns passa a la fase 1 de la desescalada. No obstant, aquesta població està annexada a la regió sanitària de Castelldefels, és a dir, al Baix Llobregat, que es queda a la fase 0. Entre aquest desgavell d’ordres, els restauradors de la zona han rebut aquest diumenge la confirmació oficial que no podran obrir les terrasses, malgrat que molts ja s’havien fet il·lusions per la reobertura. «És desesperant», es queixava la propietària del local, Ester Duplàa, que ha viscut aquesta decisió final com si li caigués a sobre una galleda d’aigua freda. Un ‘coitus interruptus’ en tota regla.