exposició virtual

El Museu de la Guàrdia Civil, a la plataforma de Google Arts&Culture

Es tracta del primer museu d'un cos policial espanyol que accedeix a aquest lloc

museo-guardia-civil

La Guàrdia Civil ha incorporat el seu patrimoni cultural al portal Google Arts & Culture, en particular el seu museu i exposicions, incloent textos, fotos, vídeos, etc., cosa que fa totalment accessible aquest fons als més de 3.000 milions d’usuaris que es connecten a la xarxa cada dia. El Museu de la Guàrdia Civil és el primer d’un cos policial espanyol que accedeix a Google Arts & Culture, juntament amb el de la Policia de la República Txeca.

Gràcies a aquesta innovadora tecnologia de Google els visitants podran conèixer, a través dels elements del Museu inclosos en la plataforma, els fets més singulars dels gairebé dos segles d’història de la Guàrdia Civil, així com la tasca de conservació i custòdia que en fa aquest Museu.

En castellà i anglès

A la plataforma d’art i cultura de Google es mostraran més de 150 fotografies del museu, tres exposicions temàtiques (banderes de la Guàrdia Civil, mapa d’Espanya històric de 1895 i exposició del 175 aniversari de la fundació del cos), així com una visita virtual a Street View a les sales del museu i visionat en alta definició Art Camera de diversos quadros i elements. El contingut està disponible en castellà i anglès.

L’exposició temàtica sobre les banderes del museu mostra la importància que representa l’ensenya nacional per a la institució, i s’ofereix la possibilitat d’explicar part de la seva història a través de les banderes de la Guàrdia Civil exposades al museu. Gràcies a la tecnologia Art Camera de Google Arts & Culture, amb la qual s’obtenen centenars de primers plans que s’uneixen per crear una imatge de conjunt enormement detallada, es pot apreciar la gran qualitat dels seus brodats.

Mapa de les Possessions d’Espanya el 1895

Per la seva part, l’exposició temàtica sobre el Mapa de les Possessions d’Espanya el 1895, creat per Modesto Eraso i Prados per a la Guàrdia Civil, és una peça de gran valor per ser un dels pocs originals que es conserven.

D’altra banda, es mostra el reportatge de l’exposició que es va realitzar amb motiu de la celebració del 175è aniversari de la fundació de la Guàrdia Civil, duta a terme l’any passat en l’arcuació de Nous Ministeris a Madrid, que va ser un esdeveniment de gran significació per a la institució i a la qual van assistir milers de visitants.

En el futur s’anirà incorporant nou contingut per compartir amb la resta del món la història de la institució i preservar-la digitalment per a les generacions futures.