TORNADA A L'ESCOLA

Escolars xinesos fabriquen barrets amb ales laterals de més d'un metre per mantenir la distància de seguretat

Els petits fabriquen gorres acolorides de tota mena de formes i materials amb alerons de més d'un metre

sombreros-con-alas / periodico

La represa de les classes a la Xina s’està fent de manera gradual i diferenciada per territoris. A moltes províncies del país menys afectades les classes s’han reprès ja fa algunes setmanes, mentre que en ciutats com ara Pequín i Xangai els estudiants de l’últim curs de secundària han sigut els primers aquest dilluns a tornar a escoles i instituts.

A la ciutat oriental de Hangzhou aquesta setmana han tornat a classe els nens de primer, segon i tercer grau de primària i ho han fet abillats amb uns curiosos barrets amb grans ales laterals de més d’un metre per mantenir el distanciament amb els seus companys.

Els barrets recordaven els utilitzats pels emperadors i alts personatges de la cort durant la dinastia Song (960-1279). I, tal com explica a través de Twitter la periodista Mavi Doñate, corresponsal de RTVE a Àsia-Pacífic i que viu a la Xina, «ara hi ha una sèrie de molt èxit a la Xina sobre aquesta dinastia».

Els professors del centre van demanar als pares que ajudessin els seus fills a confeccionar-los i la creativitat dels nens, que van aparèixer a classe amb gorres acolorides de tota mena de formes i materials, va desbordar totes les expectatives.