segons una companyia d'assegurances

Augmenten els robatoris en vehicles durant el confinament

Creixen també els atracaments a farmàcies i segones residències durant l'estat d'alarma

Aconsellen evitar deixar objectes dins dels cotxes com ulleres de sol, el GPS o motxilles a la vista

coches

Els robatoris en vehicles s’han incrementant des que es va decretar l’estat d’alarma, així com els atracaments en farmàcies i els robatoris en segones residències, mentre que la resta de delictes ha descendit, segons les dades obtingudes pel comprador d’assegurances Acierto.com.

L’augment de robatoris se centra sobretot en cotxes i en furgonetes de més de deu anys d’antiguitat i, fins ara, s’han produït principalment a les localitats de Melilla, Sevilla, Dos Hermanas, Parla i Fuenlabrada, detalla el comunicat.

Per comunitats, lideren el rànquing Madrid, Catalunya, Andalusia, el País Valencià i les Canàries. 

Durant aquesta etapa de confinament des d’Acierto.com aconsellen evitar deixar objectes com ulleres de sol, el GPS o motxilles a la vista i no aparcar el cotxe en zones poc il·luminades per reduir les possibilitats que robin el vehicle.

Una altra de les recomanacions és estacionar l’automòbil en zones amb llum i en què comprovem que no hi ha vidres a les voreres, ja que poden ser un símptoma que han obert un altre vehicle.

Proposen, així mateix, mantenir el vehicle com més net millor per evitar la sensació d’abandonament o deixar la barra antirobatori posada, l’alarma connectada i aparcar en línia perquè si passa una patrulla policial tingui un angle de visió més gran.

Altres consells són muntar un localitzador, deixar la guantera buida i oberta i desconnectar la bateria, perquè el cotxe no s’engegui.