reflexions crítiques

Colau: «Potser va ser un error començar diumenge [les sortides amb nens]»

L'alcaldessa avança que BCN mantindrà tancades les platges, però que està estudiant obrir alguns parcs aquest cap de setmana i pacificar carrers

zentauroepp52896991 barcelona 23 04 2020 roda de premsa ada colau i albert batl200323164400 / JOAN CORTADELLAS

L’Ajuntament de Barcelona està estudiant obrir alguns parcs de cara a aquest cap de setmana en barris i zones on no hi ha vies prou àmplies per garantir les distàncies mínimes entre persones i evitar el risc de contagis de coronavirus.

En una entrevista a La Sexta, recollida per Europa Press, l’alcaldessa, Ada Colau, va avançar aquesta mesura i va recalcar que el govern municipal està estudiant cada un dels districtes i els barris «per garantir que hi hagi una distància suficient».

Pacificar algun carrer

En aquesta línia, en una altra entrevista de TV-3 aquest dimarts, recollida per Europa Press, ha detallat que des de l’ajuntament també contemplen que es pugui pacificar algun carrer, de manera que quedaria tallat al trànsit, i que descarten obrir les platges, tot i que sí que es pot anar al passeig marítim.

L’alcaldessa va recordar aquest dilluns que diumenge, el primer dia que estaven permeses les sortides dels nens, van decidir no obrir cap platja ni cap parc de la ciutat perquè van optar «pel criteri de màxima prudència», i va destacar que les escenes van ser de normalitat.

Drets dels nens vulnerats

Tot i així, l’alcaldessa va assegurar que «potser va ser un error començar un diumenge» amb les sortides dels nens, i que hauria sigut millor iniciar-ho dilluns, però creu que la gent va complir els criteris de forma majoritària, tot i que va admetre que alguns adults van fer algun incompliment.

«No assenyalem els nens com a font del problema. No ho són. Han sigut exemple de responsabilitat i de prudència», va afegir Colau, que considera que s’han vulnerat els drets dels nens tenint-los tancats a casa durant sis setmanes.

Ingrés mínim vital

Preguntada sobre la mesura de l’ingrés mínim vital (IMV), que planteja el Govern central, va qualificar d’imprescindible que pugui entrar en funcionament al maig, i va assegurar que «és una obligació democràtica que en una crisi com aquesta es pensi en els més vulnerables».

A més, sobre que el líder de Vox, Santiago Abascal, es referís a l’IMV com la «pagueta», Colau va opinar: «Que algú anomeni la pagueta l’ingrés mínim em sembla que no té ni idea de què està parlant. No té ni idea del que és passar gana, no té ni idea del que és tenir fills i patir perquè no tens menjar per donar-los demà».