NO HI HA FERITS

Activada l'alerta per una fuga en una empresa química de Tarragona

Al tractar-se d'un producte calent, s'ha produït un vapor blanc visible i l'empresa ha activat la fase d'alerta del seu pla d'autoprotecció (PAU)

zentauroepp47907318 bombers gene200116101430 / ALVARO MONGE

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha activat la fase d’alerta del Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya (PLASEQCAT) per una fuga en una empresa de la Canonja (Tarragona), en què no hi ha hagut ferits.

En un comunicat, Protecció Civil ha explicat que el succés s’ha produït a les 18.42 hores, quan hi ha hagut una fuga d’un tipus d’oli (paratherm) en l’empresa Dow Chemical Ibérica, S.A, ubicada en el Polígon Sud de la Canonja.

Al tractar-se d’un producte calent, s’ha produït un vapor blanc visible i l’empresa ha activat la fase d’alerta del seu pla d’autoprotecció (PAU) i ha confinat els seus treballadors preventivament.

L’escrit informa que no s’han produït ferits per l’accident i no hi ha afectació a l’exterior, per la qual cosa no han sonat les sirenes de risc químic. Fins al lloc dels fets s’han desplaçat efectius dels Mossos d’Esquadra i una dotació de Bombers de la Generalitat, que juntament amb l’empresa estan treballant a fer el transvasament del producte escapat en contenidors. 

Segona explosió en tres mesos

L’explosió que poc després de les 18.30 hores del 14 de gener es va produir a les instal·lacions de l’empresa Industrias Químicas del Óxido de Etileno (IQOXE), en el complex petroquímic de Tarragona, va provocar tres morts i set ferits. 

Els morts van ser un home que va patir l’efecte de l’ona expansiva en un edifici després de rebre l’impacte d’una planxa metàl·lica i dos treballadors de l’empresa.