lluita contra els infractors

Els Mossos demanen als ciutadans que denunciïn els que incompleixin el confinament

La policia catalana ja ha interposat més de 12.000 denúncies per incompliment de les mesures adoptades pel Govern

mossos

L’intendent dels Mossos d’Esquadra Josep Antoni Saumell ha demanat avui als ciutadans que denunciïn tot aquell que vegin bevent al carrer o tenint comportaments que manifestament no estan permesos pel confinament establert per l’estat d’alarma arran de la crisi del coronavirus.

«Jo mateix vaig trucar l’altre dia a una comissaria quan arribava a casa i vaig denunciar una parella que era en un banc prenent una Coca-cola», ha explicat Saumell, que ha afegit que ho va fer «com un ciutadà corrent, sense dir qui era, i al cap de cinc minuts va aparèixer un cotxe patrulla dels Mossos d’Esquadra. No sé què va passar perquè no em vaig quedar a veure-ho, però això és el que ha de fer la gent si detecta algun irresponsable pel carrer».

L’intendent dels Mossos d’Esquadra ha donat aquestes explicacions en una roda de premsa telemàtica que ha ofert aquest matí junt amb el subdirector de Protecció Civil del Govern, Sergio Delgado, per resoldre dubtes que la ciutadania ha fet arribar al compte de Twitter @emergenciescat.

Arran de la recomanació de denunciar els que no compleixin el confinament, Saumell ha recordat que en les últimes setmanes els Mossos d’Esquadra ja han interposat més de 12.000 denúncies per incompliment de les mesures adoptades pel Govern.

Les «bronques» des dels balcons

No obstant, tant Saumell com Delgado han condemnat l’actitud d’«esbroncar» des dels balcons la gent que passa pel carrer perquè «ningú ha d’arrogar-se la superioritat moral de jutjar la gent» i ningú sap si aquesta persona té un motiu legítim per caminar pel carrer.

Moltes de les preguntes que els ciutadans han fet arribar als responsables de seguretat pública han sigut de caràcter laboral, especialment sobre si la seva professió entra dins del concepte d’aquests «serveis essencials» que podran continuar treballant aquests dies.

Delgado ha respost afirmativament al cas d’un encarregat d’una botiga de menjar preparat, d’un conserge, d’una treballadora de la llar i d’un lampista.

No obstant, ha negat tal possibilitat als massatgistes, responent a un dubte d’una dona que preguntava si podia visitar-ne un per alleujar un mal d’esquena: «Si no hi ha prescripció mèdica, la meva resposta és no», ha contestat Delgado.