Barcelona convoca una macrosessió de gimnàstica als balcons el 12 d'abril

zentauroepp52963284 graf3109 ourense 29 03 2020 varios vecinos salen al balc200329172750 / Brais Lorenzo

L’Ajuntament de Barcelona organitzarà el pròxim 12 d’abril, a les dotze del migdia, una ‘macrosessió’ de gimnàstica massiva i simultània als balcons o al costat de les finestres de les cases amb motiu del confinament per la pandèmia de coronavirus.

L’Ajuntament ha informat de la iniciativa aquest diumenge en un comunicat en què anima a participar en la iniciativa i en el qual recorda que, cada any, durant les festes de la Mercè, unes 5.000 persones participen a la ciutat a una convocatòria de ‘fitnes’ al carrer, l’última a Montjuïc.

La proposta busca, segons el consistori, que el major nombre de persones, de totes les edats i amb qualsevol condició física, surtin al balcó el dia 12 d’abril, Diumenge de Pasqua, a Setmana Santa, a les 12 hores, per compartir una sessió de ‘fitnes’ d’entre 10 i 15 minuts.

En els dies previs es posarà a disposició dels ciutadans la coreografia a realitzar, elaborada pels centres municipals d’esport.

La iniciativa s’emmarca en la campanya que ha posat en marxa l’ajuntament, arran del confinament decretat per la pandèmia per Covid-19, de promoció de la pràctica de l’esport i que es desenvolupa amb el lema ‘BCN es mou dins de casa’.

Actius a casa

El consistori remarca que, malgrat la situació de confinament, és important que els ciutadans continuïn actius a casa, tant pel benestar físic com el psíquic, tant a nivell individual com familiar.

La campanya es desenvoluparà des de la plataforma ‘Decidim.Barcelona’ amb les classes que impartiran des dels centres municipals d’esport i amb les iniciatives que aportin els ciutadans i entitats.

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions