AGREUJAMENT DE LA CRISI

Catalunya permetrà endur-se a casa els avis sense perdre la plaça a la residència

El conseller El Homrani assegura que és «conscient» de la greu situació dels centres i de la falta d'equips de protecció individual per als treballadors

zentauroepp52924952 pla obert on es poden veure membres de l ex rcit fent tasque200326100430 / Ministeri de Defensa

 Les famílies que vulguin endur-se a casa els seus avis que estan ingressats en residències per protegir-los del coronavirus podran fer-ho, si l’estat de salut d’aquesta persona ho permet, sense perdre la plaça de residència.

Així ho ha anunciat avui dijous el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, en una entrevista a Catalunya Ràdio, en la qual ha assegurat que des d’aquest dijous mateix esperen poder fer el canvi normatiu necessari perquè les famílies que puguin i vulguin emportar-se els avis a casa ho facin sense perdre la plaça de residència.

En la normativa vigent, si una família desitja endur-se, encara que sigui temporalment, el seu familiar ingressat en una residència a casa perd el dret a la plaça, una situació que El Homrani ha afirmat que es canviarà.

Greu situació dels centres

El conseller ha afirmat que és «conscient» de la greu situació que travessen nombroses residències d’avis ubicades a Catalunya causa del coronavirus i la falta d’equips de protecció individual per als seus treballadors.

Per això, ha anunciat que s’està elaborant un pla per a residències petites, que s’han fet equips d’emergència per evitar la desatenció en aquelles en les quals han emmalaltit la pràctica totalitat dels treballadors i que s’estudia obrir els albergs juvenils per acollir els menors els pares dels quals han sigut ingressats malalts a l’hospital, entre altres mesures.

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions