A LA CORUNYA

Denunciat un home que llogava els seus gossos per a passejos

La Guàrdia Civil li havia advertit que havia de deixar d'anunciar-se a les xarxes socials, però en va fer cas omís

Té cinc gossos i els oferia a dos euros el passeig per violar les normes de confinament

zentauroepp49412852 03 07 2019 veh culo de la guardia civil en imagen de archiv190811182624 / GUARDIA CIVIL

El servei de Protecció de la Naturala de la Guàrdia Civil ha identificat i denunciat una persona a la Corunya arran del monitoratge de les xarxes socials, i després de saber que el denunciat s’oferia ‘online’ a llogar els seus gossos per a passejos. Diverses organitzacions animalistes i particulars havien advertit també del fet a la Guàrdia Civil.

L’infractor havia posat de lloguer cinc gossos de diverses races, i esperava ofertes per regatejar el preu, si bé el preu inicial era a dos euros l’hora. La Guàrdia Civil va comunicar al denunciat que havia de cessar immediatament l’activitat per fomentar la violació de les normes de confinament davant el coronavirus. A més, el presumpte autor dels fets no disposa de cap tipus de registre o autorització com a nucli zoològic.

Segons fonts de l’institut armat, després de ser comminat per agents del Seprona, la mateixa persona va tornar a publicar dos anuncis similars, així que se li ha tornat a interposar acta de denúncia que es remetrà a la Subdelegació del Govern de la Corunya per incompliment de l’estat d’alarma i a la Conselleria do Medio Ambiente de la Xunta de Galícia per incomplir la normativa de benestar animal.

A més del que suposa de risc per al contagi la conducta del gosser, a Galícia hi ha prohibida la cria o cessió d’animals de companyia sense el corresponent registre.

alquiler-de-perros-en-a-corua / periodico

Aquest dimarts, i també aquest matí, el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha advertit que aquest tipus de conductes «tenen rellevància penal, en inhabilitació accessòria», en al·lusió a les primeres condemnes imposades aquesta setmana per violacions del confinament per un jutjat de Santa Cruz de Tenerife.