FA DUES SETMANES

Greta Thunberg, aïllada amb símptomes de coronavirus

«No m'he fet la prova del Covid-19, però és molt probable que el tingui, pels símptomes i circumstàncies», ha assegurat la jove activista

rosas51848541 greta thunberg en davos200121090828 / DENIS BALIBOUSE

L’activista mediambiental Greta Thunberg ha revelat aquest dimarts que està reclosa a la seva casa amb símptomes similars als del coronavirus, tot i que ha explicat que a Suècia no es fa la prova als qui no requereixin tractament mèdic urgent.

Thunberg ha publicat al seu compte d’Instagram que va decidir aïllar-se a l’arribar d’un viatge per Europa central fa dues setmanes i que fa deu dies va començar a tenir-ne «alguns símptomes» com cansament, esgarrifances, mal de coll i tos. El seu pare, que havia viatjat amb ella a Brussel·les, també va començar a mostrar-ne símptomes, en el seu cas «molt més intensos» i amb febre.

«No m’he fet la prova del Covid-19, però és molt probable que el tingui, pels símptomes i circumstàncies», segons la jove activista, que ja està «pràcticament recuperada».

En el seu cas, ha admès que gairebé no es va trobar malament, –«el meu últim refredat va ser molt pitjor»–, i per això ha fet una crida a la població jove a no abaixar la guàrdia perquè podria donar-se el cas que no s’adonessin que han contret el virus. «Pots passar-lo a persones dels grups de risc», ha advertit.

«Els que no pertanyem a un grup de risc tenim una enorme responsabilitat, les nostres accions poden ser la diferència entre la vida i la mort per a molts altres», ha afegit.