JUDICI A L'AUDIÈNCIA DE BARCELONA

L'acusada del 'crim de la Urbana' va buscar informació de somnis amb homicidis

Els pèrits exposen les seves conclusions després d'investigar els mòbils de Rosa Peral i Albert López

52658202 60

L’acusada del crim de la Urbana, Rosa Peral, va buscar informació a internet sobre el significat de somiar en suïcidis i homicidis una setmana abans del crim, segons han relatat els pèrits informàtics al jurat de l’Audiència de Barcelona que la jutja juntament amb Albert López.

La Rosa i l’Albert, membres de la Guàrdia Urbana de Barcelona, estan acusats de l’assassinat de Pedro Rodríguez, també membre d’aquest cos policial i nòvio d’ella, el cadàver del qual va aparèixer dins del seu cotxe calcinat als voltants del pantà de Foix, el maig del 2017.

Així ho han explicat els investigadors del cas en la vintena sessió del judici per la mort de Pedro Rodríguez, partint del contingut que van trobar als telèfons mòbils dels dos acusats i de la víctima.

Recerques a internet

Del mòbil de Peral es va extreure l’historial de recerca a internet de les setmanes prèvies al crim, que els investigadors creuen que va tenir lloc la matinada de l’1 al 2 de maig, i aquest divendres han llegit en veu alta al jurat popular els termes de recerca que va utilitzar la nòvia de la víctima els dies 20 i 23 d’abril.

Entre aquests termes, destaquen expressions com «significat somiar en suïcidi», «somnis d’homicida», «somiar en accident» i «significat somiar veure algú caure al buit».

Els investigadors s’han limitat a reproduir les paraules trobades al mòbil de Peral, ja que correspondrà als pèrits psicològics fer una interpretació d’aquestes recerques quan compareguin davant del jurat la setmana que ve.

Un altre dels punts de discussió de la sessió, dedicada a l’interrogatori dels pèrits per part de l’advocat d’Albert López, José Luis Bravo, ha sigut l’anàlisi de les trucades i missatges dels acusats la matinada en què creuen que van matar la víctima.

«Activitat frenètica a WhatsApp»

El lletrat de López ha exposat que entre les 21.20 hores, quan Peral i la víctima van arribar a casa després de passar un dia al camp amb les filles d’ella, i les 22.24, Peral va parlar amb López, el seu pare i la seva mare i va escriure diversos missatges de WhatsApp, un total de 18 comunicacions, per la qual cosa ha preguntat als agents a què atribuïen aquesta «activitat frenètica».

Els analistes han contestat a això que els suggeria una «planificació» del que faria aquella nit amb López, i han apuntat que la trucada entre tots dos, a les 21.53 hores, va ser el «desencadenant» de l’assassinat.

En aquell moment, Bravo ha assenyalat una dada de la geolocalització del mòbil de l’Albert i que recolzaria la seva tesi que va ser la Rosa qui va matar el Pedro per pròpia voluntat i que ell es va limitar a ajudar-la a desfer-se del cos: que aquest va arribar al xalet on vivien la Rosa i el Pedro a les 02.47 hores de la matinada, gairebé cinc hores després de la trucada entre tots dos.

«¿No tenen en compte la possibilitat que l’Albert s’assabentés de la mort del Pedro en la primera trucada i tardés cinc hores a arribar perquè s’estava plantejant si anar-hi?», ha preguntat el lletrat de la defensa de López als pèrits informàtics.

«Una cosa planificada» 

La resposta dels pèrits, no obstant, ha sigut que el motiu de la tardança, segons la seva «hipòtesi», es va deure al fet que hi havia un «acord» previ per actuar amb aquesta successió de fets: en el moment de la trucada –21:53– s’inicia una cosa «que ja tenien planificada».

La tesi de la fiscalia, de fet, contempla que el que havien pactat era que la Rosa drogaria el Pedro a l’arribar a casa i que l’Albert aniria al xalet passades unes hores per finalitzar el pla i desfer-se del cadàver.