Protecció Civil activa l'alerta per nevades intenses al Pirineu a partir de divendres

Els gruixos de neu podran superar els 10 centímetres en cotes de 800 metres

zentauroepp46667591 sort nieve190123100730

Protecció Civil ha activat l’alerta del pla Neucat davant de la previsió de nevades intenses a partir de divendres al migdia i fins dissabte al Pirineu central i occidental, segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Els gruixos de neu podran superar els 10 centímetres en cotes de 800 metres a les comarques afectades. Inicialment la cota se situarà entorn dels 1.000 metres i durant la tarda de divendres baixarà ràpidament fins als 600 metres. Per sobre dels 2.000 metres s’acumularan més de 50 centímetres de neu nova. A causa del fort vent hi haurà torb.

«Eviteu agafar el cotxe»

Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania, de cara a la mobilitat per aquestes zones, que estigui atenta a les previsions meteorològiques i consultar els incidències de trànsit abans de sortir de casa: «Tingueu el vehicle preparat per la neu, amb cadenes, manta, una llanterna i el telèfon mòbil carregat amb bateria per si teniu alguna emergència. Eviteu la mobilitat a les zones afectades per la neu si no és imprescindible».

En cas de neu o gel a la calçada en qualsevol fase d’activació del pla Neucat, els vehicles de transport de mercaderies perilloses (ADR) de més de 7.500 kg de MMA o MMC de les classes 1 (explosius) i 3 (inflamables), no poden circular i hauran d’estacionar de manera segura fora de la via, fins que es garanteixi la seguretat de la circulació després de l’actuació dels serveis de manteniment i conservació de les carreteres. 

Protecció Civil també demana al sector del transport que consulti l’evolució dels previsions meteorològiques per planificar l’itinerari, i que estigui contínuament informat de les restriccions a camions que es puguin produir, a través de la web d’incidències viàries del Servei Català de Trànsit.

Temes:

Neu Catalunya