ANÈCDOTA A BERLÍN

El ministre d'Interior alemany nega la salutació a Merkel pel coronavirus

Horst Seehofer ha adduït raons d'higiene per no donar la mà a la cancellera

German Interior Minister Horst Seehofer refuses to shake the hand of German Chancellor Angela Merkel for hygienic reasons before a migration summit at the Chancellery in Berlin, Germany, March 2, 2020. REUTERS/Hannibal Hanschke TPX IMAGES OF THE DAY / HANNIBAL HANSCHKE (REUTERS)

El coronavirus ha robat una salutació a la mateixa Angela Merkel. Ha succeït en una reunió sobre immigració celebrada aquest dilluns a Berlín. La cancellera ha arribat a la sala i, molt decidida, s’ha dirigit a saludar el seu ministre d’Interior, Horst Seehofer, que s’ha negat a donar-li la mà per raons higièniques en plena crisi pel coronavirus. Merkel ha reaccionat amb un somriure i ha procedit a seure. Aquest vídeo recull el moment.

Les imatges mostren com Seehofer atén al peu de la lletra les recomanacions per prevenir el coronavirus i evita l’encaixada de mans per saludar-se. Altres consells, molt importants, són rentar-se bé les mans i tossir i esternudar sobre la màniga del braç. 

L’expansió de coronavirus també ha arribat a Alemanya, on aquest dilluns ja sumen 150 casos confirmats. Diumenge, l’Institut Robert Koch, encarregat del seguiment, va informar que el nombre de casos havia passat en un dia de 66 a 117. Les autoritats han aixecat la quarantena imposada a entre 600 i 700 veïns al districte de Heinsberg, a l’oest del país, on es va detectar un malalt que va assistir al carnaval. 330 veïns més hauran d’esperar una altra setmana per poder desplaçar-se.

A Baviera uns 1.600 empleats d’una fàbrica han rebut l’ordre de quedar-se a casa després de la detecció d’un cas entre el personal.