NO PRESENTARAN DENÚNCIA

Famílies de menors xinesos denuncien discriminacions pel coronavirus

Els progenitors han lamentat que als centres d'ensenyament no s'hagin activat protocols antiassetjament en aquests casos

zentauroepp52247380 coronavirus hong kong200211104625 / JEROME FAVRE

Famílies de menors xinesos han denunciat discriminacions pel coronavirus en escoles de Barcelona i han lamentat que en els centres d’ensenyament no s’hagin activat protocols antiassetjament en aquests casos, segons ha informat betevé.

L’advocada Kangyun Xiao ha assegurat a la televisió local barcelonina que està rebent denúncies de pares i mares de menors xinesos que asseguren que estan patint situacions de discriminació a les escoles, en forma de comentaris relacionats amb el coronavirus, de l’estil «ets un coronavirus».

La lletrada afirma que, de moment, cap família ha volgut presentar demanda i lamenta que, malgrat que les famílies parlin amb les escoles, els centres no hagin activat cap protocol «antiassetjament» per a aquestes situacions.

D’altra banda, la coordinadora en funcions de l’Institut de Cultura Xinesa a Barcelona, Li Xue, ha explicat que ja fa tres setmanes que han anul·lat les classes a menors xinesos que han tornat de la Xina i que no saben quan es podran reiniciar.

Temes:

Coronavirus