Guinness World Records

Un japonès de 112 anys, reconegut com l'home més vell del món

Chitetsu Watanabe confessa que la clau de la seva llarga vida és «riure»

Joetsu (Japan), 12/02/2020.- Japanese 112-year-old Chitetsu Watanabe poses for photographers in Joetsu, Niigata Prefecture, Japan, 12 February 2020. Chitetsu Watanabe has been recognized as world’s oldest living man by Guinness World Records. The characters on the right read ’World Number One’. (Japón) EFE/EPA/JAPAN POOL JAPAN OUT EDITORIAL USE ONLY/ NO ARCHIVES / JAPAN POOL (EFE)

El japonès Chitetsu Watanabe, de 112 anys, ha sigut reconegut aquest dimecres com l’home més vell del món pel Guinness World Records, els representants del qual ha rebut somrient a la llar per a gent gran de la ciutat de Joetsu, on resideix, a la costa occidental del Japó.

Nascut el 5 de març de 1907 en una família de grangers, Watanabe es va traslladar als 20 anys a Taiwan, on va treballar en una refineria de sucre durant 18 anys abans de tornar al Japó després del final de la segona guerra mundial.

Aficionat a la cal·ligrafia, Watanabe ha rebut el personal de l’organització Guinness World Records amb un escrit propi en el qual podia llegir-se «el número u del món» i ha posat somrient davant dels mitjans de comunicació, segons ha recollit l’agència de notícies Jiji. De fet, ha confessat que la clau de la seva llarga vida és «riure».

Watanabe té 12 nets i 16 besnets, i els seus menjars favorits són el flam i el gelat, dels quals continua disfrutant. Ha sigut reconegut com l’home més vell del món després de les morts el 2019 de l’alemany Gustav Gerneth (octubre), als 114 anys, i del japonès Masazo Nonaka (gener), als 113 anys, tres mesos més gran que el germànic.

El Japó és un dels països amb més esperança de vida del món i la reconeguda com la persona viva més vella del món resideix al sud-oest de l’arxipèlag, la nipona Kane Tanaka, que va complir 117 anys el passat 2 de gener.

D’acord amb el Gerontology Research Group (GRG), després de Tanaka se situen les franceses Lucile Randon, de 116 anys, i Jeanne Bot, de 115. Watanabe és l’únic home entre les 30 persones més velles del món, d’acord amb el registre d’aquest grup.