Denunciat un vigilant d'una discoteca d'Esparreguera per una agressió homòfoba

El noi relata que el va pegar per fer-se petons amb la seva parella als lavabos del local mentre els cridava: «¡Maricons!».

undefined48860446 barcelona 28 06 2019 manifestaci n del orgullo lgtbi bajo el200126190308 / JOAN CORTADELLAS

Un jove homosexual veí d’Esparreguera (Baix Llobregat) ha denunciat davant dels Mossos d’Esquadra haver sigut agredit per un vigilant de seguretat d’una discoteca d’aquesta localitat per fer petons a la seva parella als lavabos del local mentre els cridava: «¡Maricons!».

Segons la denúncia, a què ha tingut accés Efe, els fets van tenir lloc dissabte passat, dia 8 de febrer, quan els dos joves s’estaven fent petons en un compartiment del lavabo de la discoteca i va entrar el vigilant cridant: «¡Acte sexual!», mentre la va emprendre a bufetades amb un dels nois. Aquests, que reconeixen que tenien els botons de la camisa descordats, asseguren que van intentar calmar el vigilant i van accedir a sortir del lavabo, però aquest va continuar pegant a la víctima, i li va causar ferides al cap.

Segons ha explicat la víctima a Efe, havia anat a la discoteca acompanyat per la seva parella i el seu germà, que van ser testimonis de l’agressió, durant la qual el vigilant el va agafar pel coll i li va dir: «O calles o et dono un cop de cap». El denunciant, que ha presentat la seva denúncia a la comissaria dels Mossos a Martorell, ha explicat que durant l’agressió els va etzibar en diverses ocasions el terme «maricons».

La víctima ha denunciat que una vegada fora i, en presència del seu germà, va sentir altres vigilants de la discoteca fent mofa de la seva agressió i amb referència al presumpte agressor els va sentir dir: «Pobre, el que deu haver vist per fotre’ls aquesta pallissa». 

En declaracions a Efe, el president de l’Observatori contra l’Homofòbia (OCH), Eugeni Rodríguez, ha qualificat els fets de «molt greus» i ha recordat que «els vigilants de seguretat d’una sala han de fer un servei per crear les condicions perquè les persones se sentin segures». Rodríguez ha assegurat que el treballador de seguretat «va vulnerar el dret afectivosexual a manifestar-te amb una altra persona com vulguis» i ha insistit que «és necessària una contundència més gran per part de les diferents administracions públiques» davant del rebrot de l’homofòbia que hi ha a Catalunya. També ha exigit urgentment «un reglament de règim sancionador que pugui establir intervingudes concretes davant d’aquesta xacra LGTBIfòbica».

Per la seva part, l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha mostrat a Efe el seu «rebuig total» davant dels fets ocorreguts i ha considerat que «és intolerable que passin en ple segle XXI». Rivas ha anunciat que «l’ajuntament prendrà mesures que afectaran l’horari del local», ja que no és la primera denúncia contra aquesta discoteca que rep, i també estudiarà si es persona com a acusació popular per aquest cas.