Identifiquen 10 motards que gravaven les seves carreres a 203 quilòmetres per hora

Els vídeos que gravaven els pujaven a la xarxa per presumir de les seves «reiterades, arriscades i antireglamentàries maniobres», ha afegit la Guàrdia Civil

moteros / periodico

La Guàrdia Civil a La Rioja ha investigat dos homes i n’ha identificat vuit més, d’entre 28 i 48 anys i veïns de Logronyo, com a membres d’un grup de motards que es gravaven mentre conduïen a 203 quilòmetres per hora de manera negligent i temerària i que després penjaven a internet.

Entre els «deplorables» actes d’aquests motards, de nacionalitat espanyola, figuren envair el sentit contrari a la circulació, avançaments antireglamentaris, velocitats de 203 quilòmetres per hora en zones de 90 i de 157 en zones de 40, ha detallat aquest divendres, en una nota, la Guàrdia Civil, a l’informar sobre aquesta operació, denominada «Mataburros».

Els agents han apreciat, en el vídeo investigat, la comissió de dos delictes i 39 infraccions contra la seguretat viària; mentre que l’import total de les sancions administratives ascendeix a 14.100 euros i la retirada de 132 punts del permís de conducció.

Els vídeos que gravaven els pujaven a la xarxa per presumir de les seves «reiterades, arriscades i antireglamentàries maniobres», ha afegit.

L’equip d’atestats de la Guàrdia Civil a La Rioja, el març de 2019, va començar a analitzar un vídeo difós en xarxes socials, en el qual es visualitzava un grup de motoristes que cometien, durant els 4 minuts i 51 segons que durava la gravació, un total de dos delictes i 39 infraccions contra la seguretat viària.

Els agents van determinar que la gravació es va realitzar a la carretera comarcal NA-1110, entre els municipis navarresos de Torres del Río i Viana, pròxims a Logronyo, en el tram conegut com a «Mataburros», que és una via freqüentada durant els caps de setmana per motoristes perquè el seu traçat és sinuós i amb corbes perilloses d’escassa visibilitat.

El rastreig dut a terme sobre el perfil de la persona que va pujar el vídeo a internet, la confrontació de dades relatives a motocicletes de similars característiques matriculades a La Rioja i Navarra i la visualització de 50 vídeos localitzats a Youtube va permetre determinar la plena identitat de deu dels motoristes implicats en els fets.

Aquestes persones, una vegada localitzades, van ser citades per l’equip d’atestats per sentir la seva declaració.

Dues d’elles s’enfronten a penes de presó per conduir un vehicle a motor amb temeritat manifesta i superar els límits de velocitat en una via interurbana

Temes:

Trànsit