delictes d'usurpació de funcions i estafa

Detenen una nigeriana per fer-se passar per la presidenta de l'ONU-Dones a Espanya

Demanava diners per dur a terme projectes relacionats amb la institució que suposadament encapçalava

zentauroepp51425859 12 06 2019 furgoneta de la policia nacional sociedad espa 191225190726 / EUROPA PRESS

Una dona d’origen nigerià i nacionalitat espanyola ha sigut detinguda Dénia (Alacant) per, presumptament, fer-se passar per la presidenta de l’ONU-Dones a Espanya i captar fons per a suposats projectes relacionats amb la institució. Segons la Policia Nacional, l’arrestada havia arribat a impartir conferències i fer entrevistes en mitjans de comunicació fent-se passar per la presidenta de l’ONU-Dones a Espanya i del comitè nacional espanyol de l’ONU Dones a internet.

Aquesta dona, a qui se li atribueixen els suposats delictes d’usurpació de funcions i estafa, oferia cursos de pèrit judicial a través d’internet dotant-los d’un fals caràcter oficial i demanava diners per dur a terme suposats projectes relacionats amb la institució. La investigació es va iniciar a mitjans del 2018 quan la Policia Nacional va tenir coneixement que ONU-Dones havia denunciat una dona que, presumptament, es feia passar per la seva presidenta a Espanya i també del Comitè Nacional Espanyol de l’ONU-Dones. 

Després de la denúncia hi va haver diverses comunicacions entre l’organització i la investigada a fi de fer-li entendre l’il·lícit de la seva actuació i sol·licitar-li que deixés de fer-ho tot i que s’hi va negar. Els cursos que oferia eren ‘on line’ i a distància, i assegurava que una vegada superat els alumnes podrien sol·licitar una plaça com a col·legiats en qualitat de pèrit judicial. La Policia va detenir aquesta dona a Dénia i en el registre del seu domicili es va localitzar nombrosa documentació tant en paper com en format digital relacionada amb la presumpta estafa.