ASSASSINADA A CATALUNYA

Salut investiga si Bellvitge va ometre una possible agressió masclista

El centre no va informar que la dona degollada dilluns al Prat de Llobregat havia anat a urgències al juny

Tenia una fractura de costella, però «l'informe mèdic no va arribar mai», denuncien fonts jurídiques

undefined46560010 valencia 15 1 2019 sociedad feminismo protesta concentra191123181016 / Miguel Lorenzo

La dona degollada ahir al  Prat de Llobregat Prat de Llobregat (Barcelona) a mans de la seva parella havia anat a les urgències del’Hospital Universitari de Bellvitge el 24 de juny per una possible agressió domèstica, segons han confirmat a aquest diari fonts d’Elna Advocades, despatx del qual era clienta la víctima. Bellvitge, no obstant, no va avisar els jutjats (malgrat que és la seva obligació) que es tractava d’un possible cas de violència masclista. La Conselleria de Salut ha obert un expedient informatiu per aclarir aquest cas.

Un dia després, el 25 de juny, la dona va tornar a urgències i els metges li van diagnosticar una fractura de costella, però tampoc ningú va donar cap avís. «L’informe mèdic per agressió no va arribar mai», denuncien aquestes fonts. A preguntes d’aquest diari, l’Hospital de Bellvitge no ha confirmat ni desmentit aquesta informació.

El cadàver de Yúlia S., de 36 anys i amb tres fills menors, va ser trobat dilluns 2 de desembre al matí en un domicili del carrer Barcelona del Prat. Havia sigut assassinada amb una arma blanca per la seva parella, que hores després es va entregar als Mossos d’Esquadra, tot i que ell ja estava sent buscat com a presumpte agressor. Malgrat que la dona no havia presentat cap denúncia per maltractament, sí que rebia atenció jurídica i psicològica des de l’estiu per part del Servei municipal d’Informació i Atenció a les Dones. 

En cas de confirmar-se oficialment la naturalesa masclista d’aquest crim, Yúlia S. seria la novena víctima de violència masclista a Catalunya des de començament d’any. A Espanya, seria l’assassinat número 53 de dones per les seves parelles o exparelles aquest 2019 a Espanya i la número 1.029 des que es va començar a elaborar l’estadística el 2003.

Temes:

Masclisme