JORNADA MUNDIAL

El Papa dina amb 1.500 pobres al Vaticà

El menú ha consistit en lasanya, pollastre, postres, fruita i cafè

Francesc lamenta «la indiferència de la societat» cap a les persones sense recursos

zentauroepp50949517 pope francis c has lunch with guests on november 17 2019 191117131813 / VINCENZO PINTO

El Papa ha convidat a dinar a l’Aula Pau VI del Vaticà prop de 1.500 persones sense recursos en ocasió de la tercera Jornada Mundial dels Pobres, instaurada per ell mateix el 2016 després de concloure el Jubileu de la Misericòrdia.

Segons ha informat l’oficina de premsa de la Santa Seu, el menú, que han servit 50 voluntaris, consistia en lasanya, pollastre a la crema de xampinyons i patates, postres, fruita i cafè.

Durant l’àngelus d’aquest diumenge, el Papa ha lamentat la indiferència de la societat davant les situacions de pobresa. «Fa poc he vist les estadístiques sobre la pobresa. Em fa patir la indiferència de la societat cap als pobres. Resem», ha afirmat.

Un nou centre d’acolliment

«Dono les gràcies als metges i infermers que han donat servei aquests dies en el Presidi Mèdic de la plaça de Sant Pere. Agraeixo totes les iniciatives en favor de la gent que pateix, dels més necessitats. Això ha de donar testimoni de l’assistència als germans i germanes que no ha de faltar mai», ha dit.

Francesc ha fet de l’ajuda concreta als pobres un dels eixos del seu pontificat. Dijous passat, el pontífex va inaugurar al Vaticà un centre, instal·lat sota la columnata de Bernini, que acollirà dia i nit les persones que dormen normalment als porxos de la Via de la Conciliació, adjacent a la plaça de Sant Pere.

De fet, fins ara, Francesc ha fet instal·lar unes dutxes, una barberia i una bugaderia, així com centres sanitaris de primera assistència i punts de repartiment de mantes i menjar.