mesures contra el tabac

Miami Beach prohibeix vaporejar als parcs

El 25% dels estudiants de secundària de Florida utilitzen aquests cigarrets electrònics

vapeo

L’alcaldia de Miami Beach ha prohibit els vaporitzadors de nicotina i altres alternatives als cigarrets a tots els parcs de la ciutat com a part d’una campanya per afrontar el que qualifica de «crisi de salut». La mesura segueix l’anunci d’una investigació a tot Florida per determinar si hi ha companyies de cigarrets electrònics que tinguin estratègies dirigides a captar menors d’edat com a clients, fet aquest dimecres per la fiscal general de l’estat, Ashley Moody.

L’alcalde de la turística Miami Beach, Dan Gelber, va remarcar en declaracions als mitjans que es col·locaran senyals a tots els parcs de la ciutat per avisar de la prohibició. No obstant, fins ara no s’ha informat de quin serà el càstig per als qui infringeixin l’ordenança.

Després de 22 companyies

La fiscal general de Florida va anunciar dimecres que s’investigaran exhaustivament 22 companyies del sector dels cigarrets electrònics amb presència en aquest estat per determinar si els adolescents són el blanc de les seves polítiques de mercadeig i de vendes per internet.

La republicana Moody ha anunciat que vol saber per què cada vegada són més els adolescents que utilitzen vapejadors, on adquireixen la informació sobre aquest hàbit i com arriba a les seves mans el producte.

Estudiants de secundària

A Florida, segons l’organització Tobacco Free Florida, un 25% dels estudiants de secundària reconeixia el 2018 que utilitzava habitualment cigarrets electrònics, cosa que significa un augment del 58% respecte al 2017.

El percentatge de consumidors juvenils de cigarrets electrònics contrasta amb el d’adults, que, segons la mateixa font, era del 4% el 2018. El setembre passat es va produir la primera mort per problemes pulmonars relacionats amb el vaporeig a Florida.

Segons els governamentals Centres per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC), fins al 8 d’octubre s’havien notificat 26 morts i 1.299 casos de lesió pulmonar associades a l’ús de productes de cigarrets electrònics o vaporeig al país.