VIOLÈNCIA MASCLISTA A VILADECANS

Detingut per deixar morir la seva parella amb hipoglucèmia i gravar la seva agonia

Està acusat d'un delicte d'homicidi i maltractaments a la llar

zentauroepp49542716 17 06 2019 cotxe dels mossos barcelona sociedad catalu a e190824154236 / ARCHIVO

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 49 anys acusat d’un delicte d’homicidi i un altre de maltractaments per deixar morir la seva parella quan aquesta va patir una hipoglucèmia i gravar amb el mòbil el seu sofriment mentre la dona agonitzava, el mes de juny passat a Viladecans (Barcelona).

El detingut, de nacionalitat argentina i veí de Viladecans, va ser arrestat dimecres passat i ja ha ingressat a presó per ordre judicial acusat d’un delicte d’homicidi i de maltractaments en l’àmbit de la llar.

Segons ha informat aquest dissabte la policia autonòmica, els fets es remunten a la matinada del 18 de juny passat quan els Mossos d’Esquadra van assabentar-se de la localització d’una dona morta al seu domicili de Viladecans i van iniciar una investigació per aclarir les circumstàncies de la mort.

L’autòpsia va determinar que la dona havia patit una hipoglucèmia, és a dir, una baixada del sucre a la sang.

Omissió de socors

Els investigadors van continuar amb les gestions policials, ja que van sospitar que s’hauria pogut cometre un delicte d’omissió de socors, i van descobrir al telèfon mòbil de l’home un vídeo gravat per ell mateix en què va filmar l’agonia de la seva parella, cosa que va demostrat, segons la policia, que no havia ajudat la víctima quan va patir la crisi i l’hauria deixat morir.

Fonts de la policia autonòmica han assenyalat que l’home no havia difós el vídeo i només el conservava en un arxiu al seu telèfon.

A més, segons els Mossos, l’autòpsia va determinar que la dona patia cops i contusions compatibles amb haver sigut colpejada.

Dimecres, els agents de la Unitat d’Investigació de Gavà (Barcelona) van detenir la parella de la dona com a presumpte autor d’un delicte d’homicidi i un altre de maltractaments en l’àmbit de la llar.

Dijous, el detingut va passar a disposició del Jutjat d’Instrucció número 2 de Gavà i la jutge va decretar el seu ingrés a presó provisional.