comentari contra una miss d'aquest poble de Granada

«No hi havia cap altra noia del poble, espanyola i més guapa»: Vox, investigat per xenofòbia a Otura

La Fiscalia obté dades del comentari ultradretà sobre la marroquina reina de les festes

missespana1 200709

La Fiscalia està recollint informació del comentari que Vox va fer fa uns dies a través de les xarxes socials sobre la proclamació d’una jove marroquina com a reina de les festes d’Otura (Granada), en què va arribar a afirmar que «pel que sembla no hi havia cap altra noia del poble, espanyola i més guapa».

La família de la jove, de 16 anys, considera que es tracta d’un comentari «xenòfob» i ho va denunciar davant de la Guàrdia Civil. El fiscal delegat en criminalitat informàtica i delictes d’odi de Granada, Francisco Hernández, ha iniciat una sèrie de comprovacions per valorar el possible abast penal d’aquesta publicació que Vox Otura va fer a Facebook, segons han informat a Europa Press fonts del Ministeri Públic.

Fins al moment la Fiscalia no ha obert diligències d’investigació penal i s’està centrant a obtenir de la Guàrdia Civil les dades sobre aquest assumpte per prendre una decisió.

Crítiques de la mare

La mare de l’adolescent va explicar recentment a Europa Press que la jove es va assabentar dels comentaris a través de les seves amigues, que li van enviar la publicació que Vox Otura havia fet al seu compte de Facebook i que ja ha sigut retirada.

En aquesta es podia llegir: «Reina de les festes d’Otura. Noia marroquí, jove, dos anys vivint a Otura. Ajuntament: PSOE Majoria absoluta. Comentari Particular: Pel que sembla a Otura no hi havia cap altra noia del poble, espanyola i més guapa... DÉU-N’HI-DO».

La mare ha censurat aquesta classe de missatges que «fan molt mal» i ha exposat que la seva filla té nacionalitat espanyola i que «de tota la vida que viu aquí».

Retirada del missatge

Des del compte de Vox Otura en aquesta xarxa social han lamentat «el mal causat a la família de la jove espanyola» i afirmen que «quan el departament de comunicació va tenir coneixement de la publicació, es va retirar el missatge i es va obrir una investigació per aclarir els fets». «Ni el contingut ni la forma responen a la línia política i l’ideari de Vox», han afirmat des del partit.

Temes:

Racisme Vox