TEMPORAL MORTAL

Fotogaleria | Las impactants fotos de la gota freda que fueteja el sud d'Espanya

El temporal s'ha cobrat tres morts: dos germans van morir atrapats al cotxe dijous i un home de mitjana edat ha perdut la vida aquest divendres

Les províncies de València i Alacant es mantenen en alerta roja per les fortes pluges i tempestes

zentauroepp49838172 grafcva7375 pilar de la horadada alicante 13 09 2019 e190913125457 / MORELL

La gota freda que des d’aquest dijous està fuetejant el sud d’Espanya ha causat ja tres morts. Dijous, dos germans de 51 i 61 anys van ser trobats morts a Caudete (Albacente) dins del seu vehicle, que havia sigut arrossegat pel temporal. Aquest divendres, un jove ha mort a Níjar (Almeria) també al quedar-se atrapat al cotxe mentre circulava per l’interior d’un túnel inundat.

Aquest divendres les províncias de Múrcia, Almeria, València i Alacant s’han despertat sota alerta roja per pluges i tempestes tot i que a partir del migdia aquest nivell s’ha mantingut només en les dues últimes. Durant la jornada d’avui, Albacete i part de València es mantenen en alerta taronja, i el sud de Catalunya i Aragó, les illes Balears, Múrcia i part d’Andalusia i Castella-la Manxa tenen activat l’alerta groga, la més baixa.

Cotxes fets malbé després de la inundació dels carrers després de les pluges torrencials a Ontinyent (València) / jose jordan (afp)

Cotxes inundats després del pas de la gota freda en un dipòsit de vehicles a Oriola (Alacant) / efe

Dos nois observen l’avinguda del riu Segura després de desbordar-se al seu pas per Archena (Múrcia)  arran de les fortes pluges / marcial guillen (efe)

Rescat d’un home que es va quedar atrapat dins d’un túnel inundat a Pilar de la Honorada (Alacant) / sergio perez (reuters)

La plaça de toros d’Oriola (Alacant) inundada després del pas de la gota freda / JON NAzca (reuters)

Gent caminant a través dels carrers d’Oriola (Alacant) a prop del desbordat riu Segura / jon nazca (reuters)

Inundacions a la localitat de Caudete (Albacete) després del pas de la gota freda / diputació d’albacete

Sortida del túnel de l’AP-7 a l’altura del Pilar de la Horadada (Alacant) on han hagut de ser rescatats diversos conductors aquest divendres / efe