REVISIÓ DE SENTÈNCIA

Llibertat per a l'home pres durant 35 anys per robar 50 dòlars

El convicte va ser condemnat a cadena perpètua perquè havia comès delictes anteriorment

zentauroepp49616633 in this wednesday aug 28 2019 photo alvin kennard sits i190830163600 / Ivana Hrynkiw

Alvin Kennard, condemnat a cadena perpètua pelrobatori de 50 dòlars i que ha passat més de 35 anys pres, podria sortir en llibertat gràcies a una revisió de sentències a les amuntegades presonsd’Alabama, han informat avui els mitjans locals.

Kennard tenia 22 anys quan el 1983, al costat d’un còmplice, va entrar a la fleca Highlands de la localitat de Bessemer (Alabama), armat amb un ganivet i va robar 50,75 dòlars de la caixa enregistradora, segons els documents del judici.

Quatre anys abans, Kennard s’havia declarat culpable d’un robatori a una gasolinera i pels delictes d’assalt en segon grau i robatori va ser condemnat a tres anys de presó, sentències que li van ser suspeses a canvi de llibertat vigilada.

A la dècada de 1980 es van multiplicar als Estats Units les lleis sota les quals els delinqüents reincidents per tres delictes rebien condemnes extremes.

Per aquest motiu, d’acord amb la Llei de delinqüents habituals d’Alabama, Kennard va ser sentenciat llavors a presó per tota la vida pels delictes de robatori en segon grau i ús d’arma blanca en la comissió del robatori a la fleca.

Nova oportunitat

Kennard ha estat reclòs a la presó de Bessemer durant més de tres dècades i la seva família l’ha visitat amb freqüència.

Després d’alguns anys rere les reixes, Kennard "va començar a canviar, va començar a parlar de Déu i jo vaig saber que havia canviat", va dir la seva neboda, Patricia Jones, a la cadena local de televisió WIAT. "Vol que se li perdoni el que ha fet i vol una oportunitat de tornar a casa i aprendre a sobreviure", va afegir.

Final de la condemna

El 2013, i amb una crisi de superpoblació a les seves presons, el govern estatal d’Alabama va iniciar una revisió de les seves normes de sentències donant als jutges més flexibilitat en casos com aquest.

Si Kennard, que té 58 anys, fos sentenciat ara pel robatori tindria una condemna mínima de 10 anys i hauria pogut sol·licitar la llibertat vigilada fa dues dècades. 

Durant una audiència aquesta setmana, a la qual van assistir 14 amics i familiars de Kennard, la seva advocada, Carla Crowder, va assenyalar a la concurrència com a prova que el convicte té una xarxa de suport social molt fort.

Kennard va dir al tribunal que lamenta profundament els delictes que va cometre fa tres dècades i que, si el deixen en llibertat, espera treballar com a fuster i viure amb la seva família a Bessemer.

La fiscalia no es va oposar a abreujar la sentència de Kennard i el jutge David Carpenter va dictar un nou veredicte amb temps de condemna complert, per la qual cosa l’home quedarà en llibertat una vegada que el Departament de Presons d’Alabama conclogui els tràmits.

Temes:

Estats Units