23 DE MORTS A LES PLATGES

Una dona de 68 anys mor ofegada a Roses

undefined35369168 roses 03 09 2016 panoramica de la playa donde se ha ahogado 190618175630

Una dona de 68 anys va morir ahir ofegada a la platja Nova de Roses (Girona), cosa que eleva a 23 les persones mortes a les platges catalanes en el que portem d’estiu. El telèfon d’emergències 112 va rebre a les 19.04 hores un avís informant que una persona s’havia ofegat a la platja i l’havien tret inconscient de l’aigua, segons ha informat avui Protecció Civil.

Fins a la zona es van desplaçar un helicòpter i una ambulància del Sistema d’Emergències Médiques (SEM), que van realitzar maniobres de reanimació cardiopulmonar a la dona, de nacionalitat espanyola i veïna de Roses, que estava inconscient i que finalment va morir. En l’emergència també va intervenir la Policia Local, dues patrulles dels Mossos d’Esquadra i efectius de la Guàrdia Civil.

La platja Nova de Roses disposa de servei de socorrisme, però en el moment dels fets ja havia finalitzat el torn de vigilància. A més, durant el dia d’ahir va onejar la bandera groga per vent.

Dos ofegaments en un dia

Es tracta de la segona mort per ofegament que es va produir ahir dimecres a la Costa Brava, després que una dona de 86 anys i nacionalitat espanyola perdés la vida a la platja de Sant Pol de Sant Feliu de Guíxols, en el límit amb el terme municipal de Platja d’Aro.

Protecció Civil insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir les vigilades. Així mateix, recorda la necessitat de fer cas a la bandera que el servei de socorrisme fa onejar i respectar totes les indicacions per evitar situacions de risc.

Temes:

Roses Ofegats