L'allau de baralles tensa la Barcelona més pobra i altres notícies que has de saber avui

zentauroepp49436939 barcelona 14 08 2019 barcelona nuevo caso de apu alamient190814114259

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1)L’allau de baralles tensa la Barcelonamés pobra. Tres agressions greus amb arma blanca en tan sols 24 hores (cinc des de dissabte passat) han posat en alerta les autoritats. El tinent d’alcalde de la capital catalana Albert Batlle admet que la ciutat pateix "una crisi de seguretat".

2) L’'Open Arms' ja està fondejat en aigües d’Itàlia malgrat l’oposició de Salvini. L’oenagé espera un desembarcament imminent i assegura a les xarxes socials que "el final s’acosta". Espanya accedeix a participar en l’operació europea d’acollida.

3) La frenada alemanya i el temor de la recessió enfonsen l’Ibex 35. Les dades econòmiques de la Xina i Alemanya han marcat la sessió. El gegant asiàtic ha publicat les seves pitjors xifres de vendes minoristes i producció industrial des del 2002. I la locomotora europea ha revelat que la seva economia va caure el 0,1% el segon trimestre, la qual cosa el deixa al caire de la recessió. El Dow Jones nord-americà també va patir una patacada.

4)El PP, Cs i Vox exhibeixen sintonia en l’elecció d’Ayuso. La nova presidenta de la Comunitat de Madrid evita defensar els seus plans per a l’autonomia i donar explicacions sobre les ombres de corrupció que planegen sobre ella, i recorre a ETA, de Veneçuela, del xalet de Pablo Iglesias a la serra madrilenya i de les seves pròpies definicions del socialisme.

5) Suïssa revela que Jordi Pujol Ferrusola va tenir dos comptes allà amb 26 milions d’euros. Les autoritats helvètiques comuniquen a l’Audiència Nacional que 4,4 milions d’aquests diners del fill gran de l’expresident català procedien d’un compte previ obert a Andorra.