Insults a la xarxa

Multa de 700 euros per amenaçar a Twitter Lorena Roldán

El condemnat va anomenar "mala puta" i "truja" a la líder de Ciutadans a Catalunya, a la qual va dir que ruixaria amb orina

zentauroepp49278225 graf920 madrid 31 07 2019 la portavoz nacional de cs lor190802173008 / Paco Campos

La Secció Segona de l’Audiència de Tarragona ha condemnat un tuitaire a un mes de multa a raó de 15 euros diaris per amenaces lleus a l’actual portaveu de l’executiva nacional de Ciutadans i líder del partit a Catalunya, Lorena Roldán, i a indemnitzar-la amb 250 euros per danys morals.

Segons la sentència, que revoca l’absolució del tuitaire dictada en primera instància, les paraules d’aquest "sónprou clares, taxatives i autoevidents" per "anunciar un dany", i tenen prou entitat per produir sotsobre i malestar en la víctima com per a almenys representar-se la necessitat d’extremar la seva protecció personal".

Atacs a representants públics

La jutge argumenta que els representants polítics tenen menor protecció davant el dret de llibertat d’expressió, però "com a revers, precisament el sentiment de seguretat no únicament com a persona sinó per la seva pròpia condició de representant polític, mereix un plus de protecció".

Així, les amenaces jutjades "generen un efecte de desassossec, intranquil·litat" i com a "representant públic, es produeix un efecte clar de descoratjament en qui decideix proposar-se com a representant d’una llegítima opció política".

Sense discriminació però amb costes

La jutge no aprecia l’agreujant de discriminació com demanava la denunciant, però a més de la multa i la indemnització, li imposa les costes del judici.

El 3 d’agost de l’any passat, Roldán va publicar a Twitter una entrevista que li havien fet i l’ara condemnat va reaccionar amb insults com "mala puta" o "truja, alhora que l’amenaçava de ruixar-la amb orina.

La jutge també aprecia per fixar la quantia de la multa que el tuitaire va demanar disculpes, va atribuir el tuit al "nerviosisme" i "indignació", i va tancar el compte.