La vaga de Renfe afectarà avui milers de viatgers i altres notícies que has de saber avui

zentauroepp49078501 rodalies vaga190715084653

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) Milers de viatgers es veuran afectats avui per la vaga de Renfe, que comença a les 12 del migdia. CGT ha convocat aturades parcials per avui, el 14 i 30 d’agost i l’1 de setembre, cosa que ha obligat a cancel·lar milers de trajectes. El servei de Rodalies de Catalunya prestarà el 40% del servei entre les 12.00 i les 16.00 hores i les 20.00 i 24.00 hores durant els dies que duri la vaga.

2) Torra i Colau aborden les inversions del Govern a Barcelona. El president de la Generalitat i l’alcaldessa de la capital catalana no es posen d’acord en la inversió o desinversió: la Generalitat no admet les xifres de Colau, que assegura que Catalunya deu a Barcelona uns 280 milions d’euros des del 2011. Per la seva part, la inversió real de l’Estat a Catalunya és 10 punts per sota de la mitjana espanyola.

3) Josep Mayoral: "El meu projecte és de ciutat, no de partit". EL PERIÓDICO inicia amb l’alcalde de Granollers una sèrie d’entrevistes a alcaldes catalans que afrontaran al setembre un nou curs polític després d’haver superat les eleccions municipals del 26 de maig. El dirigent socialista considera que l’encaix entre Catalunya i Espanya ha de passar necessàriament per una "solució política".

4) El cinquè homicidi en un mes a Barcelona motiva una acció policial per combatre la inseguretat. Antiavalots dels Mossos es despleguen al Port Olímpic.

5) El primer ministre del Regne Unit, que avui visita Irlanda del Nord per exposar el seu pla del 'brexit', assegura que "passi el que passi" sortiran de la UE el 31 d’octubre. Les amenaces de Boris Johnson han desplomat les borses europees i l’Ibex 35, davant de la perspectiva d’un 'brexit' sense acord amb la UE.