PARRICIDI AL MUNICIPI DE BENIEL

Un home mata el seu fill de 10 anys quan li tocava entregar-lo a la seva mare

L'individu es va penjar després de treure la vida al menor, que estava amb ell pel règim de visites establert amb la seva exparella

Aquest assassinat se suma als tres crims de violència masclista comesos per homes en l'última setmana

a9deafd7-5cdd-465a-a76d-4ef5bc116b1d-hd-web-1 / periodico

Un home de 39 anys va matar presumptament dijous a la nit el seu fill de 10 anys, a qui havia d’haver entregat a la seva mare, i després es va suïcidar al seu domicili de la localitat de Beniel (Múrcia). El sospitós havia sigut condemnat, a principis de juny, per un jutjat de Violència sobre la Dona per un delicte de coaccions a la seva exparella, per la qual cosa se li va imposar una ordre d’allunyament que va incomplir dies després, i va ser condemnat per trencament de la prohibició, si bé, la pena de quatre mesos de presó va quedar suspesa, a petició de la defensa i sense l’oposició de les acusacions.

Aquest assassinat se suma alstres crims motivats per la violència masclista que han tingut lloc en els últims cinc dies, en què tres homes han acabat amb les vides de les seves parelles. Així, diumenge passat va ser assassinada una dona a Vilalba, Lugo; dilluns, una altra a Calp, Alacant, i dimecres, una altra a Terrassa, Barcelona. Amb aquestes tres morts, la llista negrad’assassinades  en mans de parelles o exparelles ascendeix a 35 des de principis d’any, 11 més que en el mateix període de l’any anterior, mentre que el nombre de mortes des del 2003 és de 1.010.

Quant alsmenors, si es confirma que la pretensió del pare a l’assassinar el seu fill era infligir el màxim mal a la seva exparella, serien ja dos els nens morts aquest any a causa d’episodis de violència masclista i 29 des del 2013. Per això, el Govern, després de demanar “fermesa” davant el “terror” de la violència de gènere, va reiterar la seva pretensió de modificar el règim de visites en parelles separades perquè els pares maltractadors no puguin “posar en risc la seguretat dels menors”, tal com es recull en el Pacte d’Estat.

Els detalls de l’assassinat

La policia de Beniel va tenir coneixement del succés quan pels volts de les 20.30 hores de dijous una trucada va alertar el cos policial que el nen no havia sigut entregat a la seva mare a l’hora establerta en el règim de visites, per la qual cosa una patrulla es va dirigir a la vivenda del pare, a l’avinguda Calvo Sotelo, per comprovar què passava. 

A l’arribar al domicili, els agents van comprovar que la porta era tancada amb clau per dins, per la qual cosa van avisar un manyà perquè l’obrís. Va ser en aquell moment quan entre el passadís i el bany, van trobar estès a terra el cos del menor envoltat d’una gran quantitat desangi a la cuina el cadàver del pare,penjat.

Abans d’accedir al domicili, els familiars havien avisat les forces de seguretat que el sospitós havia tingut comportaments suïcides.