Prova

Ferrocarrils d'Àustria pinta els raïls de blanc contra la calor

Amb aquesta mesura es pot reduir entre 5 i 8 graus l'escalfament de la via ferroviària

GRAF8755. VIENA (AUSTRIA), 25/07/2019.- Fotografías facilitadas por la empresa ferroviaria de Austria (ÖBB) de los raíles pintados de blanco en el marco del proyecto piloto lanzado para pintar las vías, con el fin de evitar los crecientes problemas por el excesivo calor en los meses del verano. EFE/ Empresa Ferroviaria De Austria -SOLO USO EDITORIAL/NO VENTAS- / Empresa Ferroviaria de Austria (EFE)

L’empresa ferroviària d’Àustria (ÖBB) ha llançat un projecte pilot per pintar de blanc els raïls de les seves vies, per tal d’evitar els creixents problemes perl’excessiva calor en els mesos de l’estiu.

"Estudis han demostrat que pintar les guies de color blanc pot reduir entre 5 i 8 graus l’escalfament de la via ferroviària", va explicar Juliane Pamme, portaveu de l’empresa.

"L’objectiu és reduir el danys en forma de deformacions o distorsions de la guia", va afegir en declaracions a Efe a Viena.

El color blanc ajuda a "refredar" la via, ja que reflecteix gran part de la radiació solar.

Seguint altres projectes similars als països veïns Itàlia i Suïssa, l’ÖBB va inaugurar a mitjans de juliol el primer tram de cinc quilòmetres amb guies blanques, a l’estat federat de Vorarlberg, els resultats de les quals seran analitzats.

Nou vehicle

Per a això, els tècnics de l’ÖBB han desenvolupat un nou vehicle especial amb capacitat de pintar les seves guies amb màxima precisió, i sense danyar el medi ambient, a una velocitat d’entre cinc i set quilòmetres per hora.

La pintura és un recobriment permanent, i per això des de l’empresa expliquen que "només s’ha de tornar a aplicar en cas d’excés de brutícia", va explicar Pamme.

Si es determina que les guies realment es deformen i es fan menys malbé per les elevades temperatures, que fuetegen ara cada vegada més la república alpina, llavors l’ÖBB pintarà de blanc també altres trams de la seva xarxa ferroviària.

"Aquest tipus de mesures demostren que el canvi climàtic és una realitat i necessitem urgentment ser més actius", va assenyalar Pamme.

Temperatures històriques

Àustria ha viscut, com la resta d’Europa, un dels estius més calorosos de la seva història aquest any.

Les deformacions i els danys causats a les guies per la temperatures estan causant retards en els trens, a més de minvar la seguretat dels passatgers.

"Donat que aquestes distorsions ocorren espontàniament, els efectes en el trànsit de trens i, per tant, en la puntualitat són molt grans, ja que la via generalment ha d’estar tancada", adverteix la portaveu d’ÖBB. 

Temes:

Calor