RECAPTACIÓ DE FONS

Unes 100.000 persones participen en la iniciativa 'Mulla't per l'esclerosi múltiple'

650 piscines catalanes s'han sumat a la iniciativa solidària

getthumbsbyfilename

Unes 100.000 persones s’han mullat aquest diumenge a 650 piscines catalanes en la iniciativa solidària 'Mulla’t per l’esclerosi múltiple 2019', una campanya de la Fundació Esclerosi Múltiple l’objectiu de la qual és "visibilitzar la realitat de la malaltia, que afecta 11.000 persones" a Catalunya, ha explicat la seva presidenta, María José Abella.

En declaracions als mitjans en l’acte central de la campanya a Barcelona, Abella ha afirmat que la fundació "no pararà de lluitar per fer-los la vida més fàcil recolzar la investigació fins a aconseguir la seva total curació".

El president de la Generalitat, Quim Torra, que ha assistit a l’acte de Barcelona, ha destacat que amb aquesta iniciativa la fundació ha aconseguit "que l’estiu comenci de la millor manera, solidàriament".

Ha celebrat que més de 100.000 persones s’hagin acostat a les piscines que col·laboren amb aquesta iniciativa en tot el país, una cosa que, segons ha assenyalat, és per a ell "un motiu d’orgull, personal i per al país".

"Els catalans, quan ens hem de mullar per causes solidàries, ens mullem", ha dit, i ha transmès força i esperança als afectats per l’esclerosi múltiple i els seus familiars.

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, també ha assistit a la cita a Barcelona en qualitat de representant públic, però també com a afectat per la malaltia, com ell mateix ha explicat als mitjans: 'El ‘Mulla’t’ ajuda tanta i tanta gent que tenim la malaltia'.

"Quan et diagnostiquen la malaltia, quan la tens, no hi ha ningú millor que la fundació, que t’ajuda i t’acompanya de manera laboral i personal –també en l’àmbit de les relacions amb la parella–", ha explicat.

Ha agraït a tots els participants del 'Mulla’t' el seu recolzament i ha desitjat que es pugui trobar aviat una cura a aquesta malaltia.

El portaveu de JxCat al Parlament, Eduard Pujol, ha celebrat que any rere any torni amb "més força" aquesta expressió de solidaritat, que demostra, segons ell, els valors solidaris de Catalunya.

"Quan donem valor a la unitat, quan anem a la una, som un país imparable; i en la lluita contra l’esclerosi múltiple, també", ha remarcat.

Afectats i professionals

Un dels principals objectius de la 26a edició del 'Mulla’t' és donar a conèixer la realitat dels afectats per esclerosi múltiple i els "símptomes invisibles" d’aquesta malaltia, com l’ansietat, la fatiga, el dolor o els problemes de tipus sexual, afirmen des de la fundació.

Al llarg de l’acte a Barcelona, afectats per esclerosi múltiple han compartit la seva experiència amb els mitjans de comunicació: "El primer que em van dir al ser diagnosticada és que estigués tranquil·la, que d’això ja no es mor ningú, és crònic", ha explicat la María, que va tenir el primer brot als 26 anys i va ser diagnosticada als 28.