Operació policial

Intervinguda a Toledo la partida d'heroïna més gran a Espanya d'aquest 2019

La substància era d'una puresa elevada i posteriorment s'adulterava en un laboratori

policianacional-1543491457935

La Policia Nacional ha confiscat a la localitat toledana de Nambroca lapartida més gran d’heroïna a Espanya en el que va de 2019 i el més gran en la història de la província després d’intervenir 13,5 quilograms d’aquesta substància i detenir una persona al desmantellar un laboratori clandestí ubicat en una vivenda d’aquest municipi.

A la vivenda també s’hi ocultava un cultiu intensiu de marihuana amb un total de 1.283 plantes de ‘Cannabis sativa’ i tot apunta que el detingut, que s’encarregava presumptament d’adulterar  l’heroïna i controlava la plantació de marihuana, podria estar en un nivell intermedi alt en l’escala de distribució de la droga.

La investigació es va iniciar fa un mes i mig gràcies a la col·laboració ciutadana i el conseqüent avís a la Policia Nacional, que va donar com a resultat l’inici d’una investigació que va concloure amb l’arrest del presumpte responsable d’aquest laboratori clandestí, tot i que no es descarten més detencions, ja que la investigació segueix oberta, el passat 13 de juny.

S’ha pogut determinar que el presumpte autor dels fets es dedicava al’adulteració d’heroïna a gran escala. Rebia la substància estupefaent en una elevada puresa i posteriorment la manipulava per adulterar-la, augmentant considerablement la quantitat de droga i, per tant, incrementant el benefici que obtenia amb la seva distribució a menor escala.

El detingut, que comptava al seu laboratori amb tot el necessari com ara bàscules de pesatge, preses o motllos, va ser posat a disposició de l’autoritat judicial i ja comptava amb antecedents per fets similars i estava sent buscat per l’Audiència Nacional per complir pena de presó per un altre delicte contra la salut pública.

Temes:

Heroïna