A l'AP-7, la B-30 i la C-58

Cues quilomètriques per la protesta dels doctorands de la UAB a Bellaterra

El personal docent investigador (PDI) fa vaga per reclamar l'aplicació de les millores previstes al nou estatut

rotondas uab car 1200

La protesta dels doctorands de la UAB provoca congestió a l’AP-7, la B-30 i la C-58, segons informa el Servei  Català de Trànsit. Cap a les 8.00 hores han tallat les rotondes d’accés a la universitat, a Bellaterra, la qual cosa ha provocat que hi hagi 12 quilòmetres de congestió entre Montornès i Barberà a l’AP-7, tres quilòmetres de cua al Papiol en sentit Tarragona, 3 quilòmetres d’aturades a la B-30 a Cerdanyola del Vallès en sentit sud, i també retencions en la C-58 des de Trinitat fins a Ripollet (7 quilòmetres).

Els doctorands fan vaga aquest dimarts per reclamar que s’apliquin les millores que estipula l’Estatut de Personal Investigador en Formació (EPIF), aprovat a començaments de març pel Govern. La convocatòria de vaga, s’ha ampliat a tot el personal docent i investigador de les universitats públiques.

Entre d’altres, l’estatut reconeix el personal predoctoral com a treballador i estableix que el temps que dura una baixa no es computa en la durada del contracte. També preveu un increment salarial, la voluntarietat de la docència i l’allargament dels contractes fins als quatre anys per evitar que els doctorands treballin per acabar la tesi estant a l’atur, el que consideren un ‘fau de llei’''.

Així ho ha explicat un dels membres de la plataforma Doctorands en Luita de la UAB, Alejandro Ramos, que van ser els primers a mobilitzar-se. Els professors estan convocats a una manifestació aquesta tarda a partir de les sis a la plaça Universitat.

Temes:

UAB Catalunya