Previsió

El temps: torna la calor a gairebé tot Espanya

La majoria de les províncies superaran els 20ºC de màxima i en algunes es fregaran els 30ºC

  / RICARD FADRIQUE

Les temperatures pugen aquest dilluns 20 de maig a tot Espanya tret d’al litoral cantàbric occidental, el litoral mediterrani peninsular i les Canàries, on es quedaran sense canvis.

Segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), la majoria de províncies superarà els 20ºC de màxima, amb algunes fregant els 30ºC com Màlaga i Còrdova, que arribaran als 28ºC, o Sevilla i Múrcia, que arribaran als 27ºC.

Durant la jornada d’aquest dilluns, el cel estarà ennuvolat i cauran precipitacions al nord del País Basc i de Navarra, així com alnord-est de Catalunya. És possible que les pluges s’estenguin, tot i que amb menor intensitat, a la resta de l’extrem nord peninsular i est de les Balears.

A les Canàries, estarà ennuvolat al nord de les illes de més relleu amb possibilitat d’alguna pluja feble; es produiran intervals ennuvolats a les illes orientals, i a la resta estarà poc ennuvolat.

A la resta de la Península i de les Balears el cel estarà poc ennuvolat al principi del dia, augmentant a intervals ennuvolats al llarg de la jornada.

Finalment, els vents seran del nord a Galícia; seran del nord-oest a la vall de l’Ebre; de l’oest a l’Estret; de direcció variable a la resta de la Península i les Balears; i alisis del nord-est a les Canàries.

Temes:

Calor