El sistema que ajusta la velocitat del vehicle al límit legal serà obligatori a Europa a partir del 2022, i altres notícies que has de saber avui, en un minut

radar

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) El sistema que ajusta la velocitat del vehicle al límit legal serà obligatori a Europa a partir del 2022. L’Europarlament ratifica dimarts la directiva que obliga a incloure 10 nous equipaments de seguretat als cotxes. Els conductors podran desconnectar el controlador però cada vegada que arrenquin el vehicle es tornarà a activar.

2)Puigdemont aclareix que per recolzar Sánchez aquest ha de no negar el dret d’autodeterminació. L'expresident demana també, des de Waterloo, com a condició el final de la "repressió". Afirma que JxCat representa la unitat independentista i avala les crítiques de Sánchez a ERC.

3) Aquest serà el temps per Setmana Santa: pluges a partir del Dijous Sant. Un front atlàntic portarà precipitacions per gairebé tot Espanya, segons l'AEMET.

4)Un avió de Barcelona a Tel-Aviv ha de fer mitja volta tot just enlairar-se per un incendi al motor. Els passatgers han sortit de l’avió i cap d’ells ha resultat ferit.

5)Barcelona copiarà el pla de Plaça Catalunya per erradicar el ‘top manta’ al litoral. L’operació integrarà diversos cossos policials que ocuparan la zona per evitar que s’hi instal·lin les mantes. Començarà al Portal de la Pau, per la tensió amb el comerç legal, i posteriorment avançarà per Joan de Borbó.