Col·lectius feministes demanen als partits abolir la prostitució i els "ventres de lloguer"

Reclamen prohibir les agències intermediàries de la gestació subrogada

zentauroepp44636657 barcelona 12 08 2018 prostituci n en la rambla esquina hosp190226183222 / FERRAN NADEU

Davant de les imminents eleccions generals, diversos col·lectius feministes van reclamar aquest dimarts als partits polítics reformes legals destinades a abolir tant els anomenats "ventres de lloguer" com la prostitució.

Davant partits com Ciutadans que advoca per regular la gestació subrogada o per legalitzar la prostitució, afirmen que el "feminisme espanyol és abolicionista" –majoritàriament, perquè alguns col·lectius són discrepants– i que les dues pràctiques faciliten que la cultura patriarcal "s’apropiï" del cos de les dones.

Sancions als homes

Per això, No Somos Vasijas, Red Estatal contra el Alquiler de Vientres i Stop Vientres de Alquiler demanen prohibir les agències que exerceixen de mitjanceres entre les parelles que demanden la maternitat subrogada i les dones disposades a gestar per a altres, a tercers països. Així mateix, sol·liciten que s’anul·li la instrucció que permet inscriure els nadons a Espanya. 

Quant a la prostitució, demanen "sancionar" els homes que demanen aquests serveis i que es reforci la legislació contra el "proxenetisme", amb un augment de les penes i de les sancions.