Dia de la Dona

Manifestació de la vaga del 8 de març a Madrid: horari i recorregut

La marxa transcorrerà des d'Atocha fins a la plaça de España

undefined42438149 graf7061 madrid 08 03 2018 la comisi n 8m ha dado esta n190305141457 / Juanjo Martin

Sota el lema de “Si nosaltres parem, es para el món”, la manifestació feminista del 8 de març a Madrid començarà a les 19.00 hores a Atocha i finalitzarà a la plaça de España. La previsió és que sigui tan multitudinària com la del 2018, així que les organitzadores ubicaran la capçalera a la plaça de Neptú, amb la qual cosa tot el passeig del Prado quedarà cobert de manifestants. El recorregut serà el mateix que l’any passat: Cibeles, Alcalá, Gran Via i Callao fins a finalitzar a la plaça d’Espanya.

Al passeig del Prado, precisament, s’hi va celebrar el cap de setmana passat una marxa popular per a “córrer sense por i no córrer amb por”.

La web que concetra els actes és hacialahuelgafemenista.com

Les periodistes

Hores abans de la manifestació, a les 13.00 hores el col·lectiu de les dones periodistes –tal com ja es va fer l’any passat– protagonitzaran una manifestació pròpia a les portes del Museu Reina Sofia sota el lema ‘Les comunicadores parem’ i amb l’objectiu de demanar un periodisme “digne i feminista”.

Manifest i dinar

A les 12.00 hi haurà lectures de manifest en moltes places de diferents barris. I a l’hora de dinar, les 14.00, s’organitzaran dinars tipus pícnic –amb “sorpreses incloses”– a la pràctica totalitat de carrers i places.

La manifestació de la tarda és el colofó d’una setmana reivindicativa, en la qual hi ha hagut actes a pràcticament cada barri de Madrid: des de cassolades fins a penjar davantals a les portes de les cases.

La manifestació també és el colofó d’una vaga feminista de 24 hores, que no només és una vaga laboral sinó de cures (de fills o persones grans), de consum i estudiantil.

El manifest del 8-M que es llegirà després de la manifestació a càrrec de portaveus de la Comissió 8-M –les organitzadores dels esdeveniments del Dia de la Dona– posarà èmfasi en la força que suposa la unió de les dones:  “La sororitat és la nostra arma”. Els discursos remarcaran la importància de posar fi a la violència masclista i reivindicarà una igualtat real, tant social com laboral.