El BOE publica el canvi

L'aeroport de Barcelona-el Prat ja es diu Josep Tarradellas

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, presidirà aquesta tarda l'acte de presentació de la nova denominació

Un avió despega del aeroport de Barcelona. / DANNY CAMINAL

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat l’ordre, a instàncies del Ministeri de Foment, per la qual es modifica la denominació oficial de l’Aeroport de Barcelona-el Prat, que passarà a ser Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat per honorar la memòria del que va ser president de la Generalitat de Catalunya, en reconeixement i respecte al seu paper històric i com a recordatori al seu llegat l’any del 30è aniversari de la seva mort.

La rellevància històrica de Tarradellas i el seu reconeixement per part de la societat espanyola és tan "inqüestionable" com "incontestable és el seu transcendent paper en la Transició espanyola i en la recuperació de l’autogovern català, als quals va contribuir amb el clima de diàleg i concòrdia que sempre va propugnar", argumenta l’ordre.

Precisament, aquesta tarda a Barcelona, el ministre de Foment, José Luis Ábalos, presidirà l’acte de presentació de la nova denominació de l’aeroport a la T-2 B, acompanyat pel president d’AENA, Maurici Lucena, i farà entrega d’una placa commemorativa als familiars de Josep Tarradellas.

El de Lanzarote també canvia

D’altra banda, l’aeroport canari de Lanzarote passarà a denominar-se Aeroport César Manrique Lanzarote per retre homenatge a la memòria i el llegat de l’artista canari, coincidint amb el centenari del seu naixement el 24 d’abril, per donar el seu nom a l’aeroport de l’illa que el va veure néixer.

Creador eternament vinculat a les Canàries, l’obra del pintor, escultor i artista canari està íntimament lligada a la defensa de l’ecologia i el medi ambient, a la "perfecta interacció entre l’expressió artística i la natura i a la imatge i projecció de l’exterior de les illes Canàries, de les quals va ser destacat ambaixador". També va contribuir a mantenir els valors paisatgístics de l’illa de Lanzarote i el seu desenvolupament sostenible.